Cosmos FK

Referat: Stuguns BK - Cosmos FK

Stuguns IP 240802
Stuguns BK - Cosmos FK 0-3 (0-2)

Efter en intensiv träningsvecka så tog vi emot Cosmos på Stuguns IP i fredagskväll. Första matchen efter uppehållet.

Cosmos är ett duktig topplag I fyran, snabba, vältränade och samspelta med många träningar bakom sig. Lite bättre förutsättningar jämfört med oss.

Idag saknade vi en fem, sex ordinarie spelare i vår trupp. Olika orsaker, sjukdom, skador etc.

Stugun har fyrans yngsta lag vilket är mycket positivt i en längre perspektiv. Sju spelare idag, 13 - 16 år.

Det var en trevlig inramning och mycket folk på Stuguns IP ikväll vilket är glädjande.

Första halvlek startade inte bra för oss eftersom vi lät Cosmos komma till flera farliga avslut vilket resulterade i två baklängesmål första kvarten. Strax innan hade vi en jättechans som kunde gett oss ledningen.

Orsaken till baklängesmålen var att vi inte spelade som vi bestämt. Vårt försvarsspel fungerade inte utan vi klev upp för högt och gav Cosmos tillträde till de farliga ytorna bakom vår backlinje, det utnyttjades effektiv av motståndarna som är snabba och effektiva. De straffade oss utan pardon.

Efter kallduscharna så fick vi ordning på vårt spel och kunde skapa målchanser och spelade riktigt bra. Resten av halvleken spelade vi helt jämnt med Cosmos.

Vi stängde deras uppspelsytor effektivt på mittplan och försvaret var stabilt. Vi kunda periodvis etablera ett eget spel med många passningar inom laget och skapade flera farliga hörnor och avslut som kunde resulterat i målprotokollet.

Halvtid: 0-2 underläge.

I halvtid var vi förhoppningsfulla och vi var inte nedslagna, tvärtom. För vår insats 1a halvlek var över förväntan, trots 0-2.

I 2a halvlekens 1a kvart hade Cosmos riktig tryck i sitt anfallsspel och kom i våg efter våg. Då hade vi det svårt. En frispark från vänster resulterade i ett 3e mål .

Efter det så avtog Cosmos övertag och vi spelade riktigt bra resten av matchen. Alla krigade efter bästa förmåga och gjorde sitt bästa. Vi åkte tyvärr på två tunga skador,
samt att Ragundaspelarna fick kliva av i halvtid pga att dom har match imorgon.

Vi är ändå mycket nöjda med lagets insats trots förlust. Det kan låta konstigt men så är det. Vi vet våra förutsättningar men vi försöker göra det så bra vi kan.

Men Cosmos vinst var rättvis, inget snack om det.

Sista 20 min hade vi 7 st juniorer inne på plan , 13-16 år. Värt att notera.

Mv Linus Söderberg/Stoller mycket duktig och svarade för flera fina ingripanden. Backlinjen med Nils Jonsson i spetsen, även Kevin Åkerlund och Anders Roos gjorde fina insatser.

Mittfältet Johan Sahlin och Douglas Lundqvist samarbetade bra på mitten och slet som djur. Forward Sebastian Lievano kommer mer och mer, blir nyttig för oss framöver.

Slutresultat 0-3 (0-2)

Vi tar nya tag. Alsen hemma på torsdag. Behöver inte säga hur viktig den matchen är. Men nu sa jag det.