Frösö IF BK

Referat: Stuguns BK - Frösö IF BK

Stuguns IP, 230825

Stuguns BK åkte på sin fjärde uddamålsförlust igår kväll när Frösön kom på besök.

Inför denna match fick vi tillbaka skadade och sjuka spelare så det fanns förhoppningar att vi kunde ge Frösön en match, det gjorde vi också i 2a halvlek.

Första halvlek gick mycket i Frösöns favör, efter att vi inlett matchen på ett bra sätt, dom skapade ett flertal hörnor ytan resultat och vi hade svårt att äga boll under längre perioder. Det närmsta vi kom var ett skott i ribban av Douglas Lundqvist efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

Frösön är ett ungt lag med många snabba tekn spelare så det gällde att vi var på tå och väl förberedda.

Vi kunde dock freda vårt mål hela halvleken utom i 23e minuten då Viktor Boden kunde gör 0-1 efter ett fint Frösöanfall, skott från vänster, stolpe in.

Första halvlek får Stugun ej godkänt.

I halvtid hade vi ett bra snack och lovade varandra att lyfta oss, vilket vi också gjorde.

Vi jämnade ut spelet och kunde äga mer boll och flytta spelet till Frösöns planhalva. Men tyvärr så var det sämre sista tredjedelen, dvs att göra mål.

Simon Jonsson hade ett skott i mål, tyvärr avblåst för offside, det fanns delade meningar om det.

Men i 70e minuten hände något frispark utifrån vänster och nyligen inbytte Jonas Andersson (pga förkylning) sköt 1-1 med sin oerhört vassa vänsterfot. Välförtjänt mål för SBK om man ser till matchbilden i andra halvlek.

Resten av halvleken var kamp och hårda dueller. Två st Frösöspelare fick
röda kort kan tilläggas.

Tyvärr så kunde vi inte hålla 1-1 till slutet , utan i 80 minuten så kunde Frösön göra 1-2 efter ett kanonskott av Leon Hansson i nättaket från vänsterkanten
Ridå igen!!!

Vi gjorde allt för att få in kvitteringen, men lyckades inte.

Idag var vi värda 1 poäng, så det känns lite snopet och väldigt tråkigt. Det var ju tunga huvuden efter matchen, helt förståeligt.

Men vi tar med oss andra halvlek som var bra genomförd av SBK.

Tandsbyn borta 30/8 nästa match.
Bara att ladda om batterierna.

I Stugun utmärkte sig Petrus, Robert Backström och Nils Jonsson mest. 2a halvlek får hela laget godkänt.