Stuguns BK

Referat: Myssjö-Ovikens IF - Stuguns BK

En tuff och svår bortamatch mot erkänt hemmastarka MO stod för dörren igår för Stuguns fotbollsgrabbar.

Förutsättningarna var inte de bästa pga en lång lista av sjukdomar och skador.
3e matchen på sju dagar har satt sina spår i truppen och lagledningen gjorde ett hästjobb för att få ihop ett lag och en bänk.
Även holmgången i segermatchen mot Järpen i tisdags rev djupa sår i spelartruppen.

Flera spelare som representerat SBK tidigare säsonger fick plockas in, bl a
Hägglund, Marcus Boije, och Söderberg.
Stort tack till dom som antog utmaningen.

Till matchen: 1a halvlek gick mycket i MO,s favör men vi stod upp bra enligt lagledare Petter Andersson. MO förde spelet och SBK gjorde så gott dom kunde, går ej begära mer med tanke på hur det såg ut. Men man spelar ju med den trupp man har, så enkelt är det.

Stugun kämpade på bra i 1a h-lek men kunde inte komma till några bra målchanser.

1-0 i 17e minten till MO kom gm Carl Larsson efter en hörna. Det stod sig till halvtid, helt ok, inget att säga om.

Carl Larsson MO bäste spelare denna kväll med tre gjorda mål.

En skada drabbade Stuguns Johan Östlund, som fick avsluta denna kväll på akuten, hoppas det inte är allvarligt.

2a halvlek blev betydligt svårare för SBK och baklängesmålen kom i rasande fart under en period. Carl Larsson 2-0 och 3-0
53 och 59 min. Hugo Enfors gjorde 4-0 i 61 minuten. Jacob Norell i 69 minuten för MO, sen va det slut på målen i baken, vi höll tätt i slutet av matchen. Stugun hade ett fint frisparksläge i slutminuterna men MO,s målvakt gjorde en kanonräddning. Så målnollan stod kvar för SBK
och matchen slutade 5-0 till MO.

Det var en jobbig kväll för Stugugrabbarna, men vad jag kunde se och höra så var det ingen som deppade ihop utan vi ser framåt.

Frösön hemma nästa vecka. Hoppas få tillbaka lite spelare tills dess.

Pris till bäste spelare i Stugun gick till Anders Roos som agerade mittback ikvällens match. Är ju MV normalt men skadeproblemen gjorde att lagledningen fick stuva om lite.

Vill även framhålla Robert Backström och Jonas Andersson, som med sin rutin och inställning bidrar med mycket till laget.

Hela stugulaget ska ha mycket beröm för allt slit och viljan att att aldrig ge upp, även om det kan se mörkt ut ibland, som tex vissa perioder i denna match

Bäste spelare I MO: Carl Larsson, en duktig spelare som kommit in i MO, trupp inför hösten från IFK Östersund

Nu är det bara att glömma denna match och se fram emot nästa.

Fotboll är ju på detta vis under en lång säsong, det går upp och ned.