5 oktober 2024
16:00

Referat: BK Kenty - Skultorps IF

BK Kenty —Skultorps IF 2–3 (1–1)

Målen: 0–1 (41) Josefin Korkis, 1–1 (44) Emma Holmberg, 2–1 (51) Hanna Begabriel, 2–2 (71) Matilda Andersson, 2–3 (77) Matilda Andersson.

Till ettan efter rysare – Matilda stor matchhjälte

Skultorps IF spelar i division 1 till våren. Detta efter en riktig rysare mot BK Kenty i Linköping. SIF hamnade illa till, men vände underläge i andra halvlek till seger med 3–2.

Stor matchhjälte blev Matilda Andersson, skyttedrottningen stod pall även när det skulle avgöras.

Först 2–2 på straff i matchminut 71, sedan 3–2 på nick bara sex minuter senare.

Skultorp stod sedan distansen ut och det blev ett vilt firande med skumpa, guldhattar och upptryckta t-shirts.

Mitt i högen, Matilda Andersson.

– Det känns naturligtvis helt otroligt skönt att vi kunde fixa det här. Det klart största jag har varit med om som fotbollsspelare, säger den vasse anfallaren som gjort många viktiga och avgörande mål under säsongen.

Totalt blev det 25 mål i seriespelet och en andraplats i seriens skytteliga.

Nu blev det två mål mot Kenty på Frederiksbergs konstgräs, eller var det tre?

– Nej, det första gjorde Josefin Korkis, bollen var redan inne när jag stötte till för säkerhets skull.

Målet betydde ledning med 1–0 i slutet av första halvlek. Korkis skruvade en frispark som gick via målvaktens händer och ribban och i mål.

Det målet kom logiskt efter det att SIF haft bud på mål flera gånger.

Att Kenty lyckades kvittera före pausvilan kändes både orättvist och snöpligt.

Det skulle bli ännu värre i början av andra halvlek då Kenty tog ledningen efter ett snyggt mål av Hanna Begabriel.

Skultorp hade hamnat i underläge och skulle seriesegern rinna laget ur händerna? Samtidigt kom det rapporter om att Ulricehamns IFK hade gjort 8-0 på Eksjö redan i första halvlek. Nu var Skultorp i ett läge att bara seger innebar att laget skulle ta hem serien och ta klivet upp i ettan.

– Vi visste att Ulricehamn skulle vinna och för oss var det bara seger som gällde och funderade bara på det, säger Matilda.

SIF-tjejerna jagade på, visst det märktes att stressen i laget började komma, men Filippa Kindbom som kom in efter paus drev på bra och det var hon som slog det inlägg som resulterade i straffsparken som Matilda skickade i nät på ett mycket säkert sätt.

Det fanns lite drama bakom den också.

Ove Nielsen som tränar laget med Thomas Sjökvist förklarar:

– Matilda hade missat en straff tidigare under säsongen och det var mot Kenty och samma målvakt.

Matilda säger:

– Oj, var det så. Tur jag inte tänkte på det. Nu var jag bestämd vart jag skulle skjuta.

Sedan kom segermålet. Det var Matilda Carlsson som lyfte in en hög boll efter hörna. Matilda Andersson bakåtnickade bollen över målvakten. Riktigt snyggt och påpassligt.

– Den satt fint, säger Matilda som mest gör sina mål med fötterna.