7 september 2024
13:00

Referat: Bankeryds SK - Skultorps IF

Bankeryds SK – Skultorps IF 0–4 (0–2)

Mål: 0–1 (43) Matilda Andersson, 0–2 (45) Matilda Andersson, 0–3 (77) Alicia Carlsson, 0–4 (83) Josefin Korkis.

Revansch och klart för toppmöte: ”Fantastiskt kul”

Skultorps IF föll hemma mot Bankeryd med 1–2. När lagen möttes igen tog SIF en gruvlig revansch och vann med 4–0. Ett resultat som bäddar för en riktig fotbollsfest på lördag mot Vimmerby på Orkanvallen.

Segern betyder att kampen om seriesegern rullar vidare. Med fyra matcher kvar handlar det om Vimmerby IF, Skultorps IF och Ulricehamns IFK.

Det sistnämnda laget spelade redan på fredagskvällen och vann med 2–1 mot Jönköpings Södra.

Skultorps vinst i Bankeryd betyder att laget har en poäng mer än Ulricehamn och Vimmerby en poäng före sig.

På lördag möts SIF och Vimmerby på Orkanvallen och en seger där betyder att Skultorp kopplar grepp om serieledningen.

– Det ska bli fantastiskt kul för tjejerna att få spela en sådan match och det på hemmaplan. Det är inte så ofta man får den chansen. Detta är tjejerna verkligen värda, berömmer tränaren Thomas Sjökvist.

När lagen möttes i Vimmerby slutade det 5–5. Bara det gör att det känns lite extra spännande inför den matchen.

Matilda slog till

När det gäller mötet med Bankeryd var det jämnt i första halvlek. Skultorp hade lite tufft att få i gång spelet, men mot slutet kom det utdelning och det var Matilda Andersson som slog till med två mål. Först 1–0 efter en omställning och sedan 2–0 efter en hörna.

– Vi ska vara nöjda med att vi hade 2–0 i paus, men i andra tycker jag vi tog över och det ganska direkt efter paus, säger SIF-tränaren.

Skultorp hade grepp om matchen och mitt i halvleken slog vänsterbacken Alicia Carlsson till med 3–0.

– Riktigt kul. Hon hade några bra lägen innan och nu gick bollen in, säger Thomas Sjökvist.

Med drygt tio minuter kvar satte sedan Josefin Korkis punkt med 4–0.

Vad är de största skälen till att ni lyckades vinna den här gången?

– hemma åkte vi dit på två fasta situationer och missade för många målchanser. Mer än så var de väl inte, funderar SIF-tränaren och tänker sig tillbaka.

Nu är det bara att blicka framåt. Kan laget vinna mot Vimmerby har SIF division 1-platsen i egna händer med tre matcher kvar.