Referat: Jönköpings Södra IF - Skultorps IF

Jönköpings Södra IF - Skultorps IF 1-3 (1-0)

Målskyttar: Matilda Andersson 2 Filippa Kindbom

Skultorps IF höll för trycket – vann dramatisk match: ”Nervöst”

Skultorps IF var tvungna att vinna för att behålla sin serieledning i div 2. Något man till slut också lyckades med. Men det var stor dramatik när SIF kunde vända och vinna mot Jönköpings Södra med 3–1.

Det var en första halvlek som var lite tillknäppt på Stadsparksvallen i Jönköping. Det var Skultorps IF som hade det mesta. Men det var hemmalaget som skapade den allra bästa chansen, och då fick man utdelning. En djupledsboll hittade anfallaren Alicia Bergström som fri kunde ge hemmalaget ledningen.

– Vi lyfter oss väldigt mycket i andra halvlek och kom igång som vi brukar göra, säger Filippa Kindbom.

Precis som i sin senaste match kom Skultorps IF ut starkt i början av den andra halvleken. De gulsvarta jublade till och med vid ett tillfälle då de tyckte de hade en boll över mållinjen. Det tyckte inte domaren och SIF fick fortsätta att jaga en kvittering.

– Men vi vet att vi kan vända underlägen. Det har vi visat förut, säger Matilda Andersson.

Efter 51 minuter slet Matilda Andersson till sig bollen från en hemmaförsvarare. Försvararen drog då ner Andersson och domaren valde att döma straff till Skultorp samtidigt som J-Södras försvarare blev utvisad.

Matilda Andersson fick vänta länge på att slå straffen då domarna diskuterade utvisningen. Men när det var dags satte hon straffen säkert i nät.
– Det var nervöst inför straffen, men skönt att den satt, säger Andersson.

Filippa Kindbom kom in och gjorde ännu ett matchavgörande

Tio minuter efter kvitteringen hade Skultorp vänt på matchen. Filippa Kindbom bröt sig in från högerkanten och kunde placera in ledningsmålet utom räckhåll för målvakten.

– Jag fick bollen på vänstern, men det gick ju bra ändå. Ibland ska man ha lite tur också, säger Filippa Kindbom.

Avgjort? Nej, hemmalaget J-Södra fortsatte att ställa till problem när de lyckades komma fram i offensiven. Efter en hörna fick de till och med in bollen i nät.

Spelarna i Jönköpings-Södra jublade för mål. Ingen av spelarna verkade dock riktigt säkra på vad det var domaren hade dömt.

Men det visade sig istället vara dömt frispark till Skultorp då en hemmaspelare varit för tuff mot Skultorps målvakt Felicia Stohlbin

Det blev några nervösa sekunder för spelarna ute på planen.

– Jag fick panik. Då var det inte kul där under några sekunder. Nervöst, men bra att det blev en frispark, säger Filippa Kindbom.

– Det var stress där när man inte visste vad domaren hade dömt, säger Andersson.

J-Södra protesterade så till den grad att två av ledarna fick gula kort.

När hemmalaget gjorde ett sista försök att kvittera på övertid kunde istället Skultorp hitta fram till en fristående Matilda Andersson som gjorde sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultatet till 3–1.

– Det är alltid lika skönt med en vinst, nu när vi är nära en serieseger är det naturligtvis lite extra roligt, säger Filippa Kindbom.

– Det släppte en tyngd från axlarna där när domaren blåste av matchen, säger Matilda Andersson.

Vinsten innebär att Skultorp är kvar i serieledning med två omgångar kvar.