Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skillingaryds Jaktvårdsförening

Följ

Skillingaryds Ortens Jaktvårdsförening

Följ oss för uppdateringar
Följ
Skillingaryds Jaktvårdsförening
Skillingaryds Jaktvårdsförening

Robert Nordqust vann LM i Jaktskytte i Gnosjö - 25 maj

Jan Fritz Ledamot
6 kommentarer
  • 29 maj Carl-Gustav Gustavsson

    Detta är ett korrekt reportage, i motsats till det som länsjaktvårdsföreningen levererade på sin hemsida, där bland annat fel segrare utropades. Det inlägget är nu borttaget, men både i Facebookdiskussionen och vid muntlig diskussion i Gnosjö verkade det som något självklart att tävlingen skulle bestå av fyra grenar, och det är som jag förstår texten i direkt konflikt med reglementet. Hur kunde man komma på en sådan idé? Uppenbart måste det komma från länsjaktvårdsföreningen centralt och de måste förr eller senare förklara sig. Nyss såg jag annonsen för länsfinalen i kretsmästerskapsskyttet, och där är skjutprogrammet föredömligt beskrivet. Men vem pressade på Gnosjö att genomföra en felaktig design?

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 jun Carl-Gustav Gustavsson

    Nu är jag föreslagen att sitta i regelkommitéen på Världsmästerskapet. Märklig känsla att man skall duga där när det samtidigt blev som det blev med en sådan bagatell som reglementet för ett länsmästerskapet, där det bara är att läsa innantill. Jag upprepar frågan om vem det var som pressade på Gnosjö en tävlingsdesign som inte har stöd i reglementet. Från länsjaktvårdsföreningen måste det komma och jag vägrar att återigen bli bemött som senil.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 jun micke

    Vad är det som var fel enligt reglerna i Gnosjö?

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 jun Carl-Gustav Gustavsson

    Läs reglementet. https://jagareforbundet.se/contentassets/f162ad961efd4990a1faa675b57d2838/tavlingsreglemente-km-lm-sm-2021-2024-rev-mars--23.pdf Det skall vara tre grenar alternativt kan man utöka, men då skall man göra det både på kulskytte- och hagelsidan. Läs paragraf 5.3. Det finns inte ett ord där om att det skall vara annat än de tre uppräknade grenarna. Tre grenar, och skeet är bara aktuellt som ersättning om arrangören saknar trapbana. Det där med fyra grenar är, som jag ser det, något hemmakokat och reglementsvidrigt. Sedan tog jag i i överkant när jag blev tilltalad på ett sätt som om jag var senilgubbe från "hemmet" som fått komma på utflykt. Det ber jag om ursäkt för. Min tanke var att ta det hela i lugn och ro, mellan skål och vägg. Felet var definitivt inte Gnosjös - det kom från annat håll.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 jun micke

    Om man läser ovan punkt5,4 så står det att om man vill kan man utöka med gällande grenar.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 jun Carl-Gustav Gustavsson

    "Tillämpas utökning av programmet skall detta ske med både hagel- och kulgrenar till
    jämförbara svårighetsgrader och jämförbara maxpoäng.". Med både hagel- och kulskyttegrenar. Till jämförbara svårighetsgrader. Jag är väl medveten om detta, men det innebär INTE att man kan lägga till en enstaka fjärde gren utöver normalprogrammet.

    Rapportera

    Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in