Referat: Arboga Södra IF - Skiljebo SK 05/06

+30 grader, konstgräs.
Inte de bästa förutsättningar att köra 2*45m fotboll...
Vi hade Simon som hjälpreda (dvs supporter) på bänken som fick springa och hämta hink på hink med vatten vilket hjälpte att kyla killarna.

Första halvlek var vi inte rätt i vårt spel.
Vi pressade för högt vilket gjorde att det blev ytor där Arboga kunde vänta upp och komma till anfall, gång på gång.
Efter vatten vilan i mitten av första så påtalade vi detta och spelet blev tryggare där vi vann boll oftare och oftare.
2 ramträffar var det närmaste vi kom ...
Andra halvlek så satt spelet och positionerna.
Vi pressade och styrde deras spel så att vi kunde vinna andra eller tredjebollen och på så vis komma till snabba omställningar. Vi gör tidigt både 1-0 och 2-0 i minut 55 å 56, där spiken blev 3-0 i 72:a.
Vi massor av lägen att göra både 2,3 eller 4 mål till men stolpen/smalbenet/studsen/orken gjorde att avslutet inte blev det perfekta.
I slutet av matchen så fick Arboga ett tröstmål, där bollen åkte flipper i vårt straffområde och de kunde peta in reduceringen.
Tre punkter från Damian:
• Tycker att vi göra en helt ok match, särskilt i andra halvleken där vi lyckas bättre att hålla ihop mittfältet och som resultat börjar vinna andra bollar och kontrollera matchen bättre
• Nyckel för vårt lag är att låsa upp mittplanen… och inte tillåter stora ytor emellan mittfält och backlinjen. Det var så tydlig i första halvleken när vi jagar bollen för djupt in i deras zon, eller när mittfältarna var "lata" och inte ”tracka” hem tillräcklig snabbt för då skapade Arboga sina chanser och hade möjlighet att straffa oss.
• Så snart alla gjorde sitt jobb och höll organisationen i mitten vann vi boll efter boll, inte bara på första och oftast på andra boll…