12:30

Vingåkers IF

En vinst för "Råde"

En första gruppspelsmatch i DM.
En vinst, som borde ha blivit större och där vi inte minst är nöjda med vårt försvarsspel över hela banan.
Dock är våra tankar någon annanstans efter matchen.
Vid ställningen 0-0 rusar vår målvakt Alexander Rådeby ut och rensar. En forward i Vingåker fullföljer och det blir en ruskig kollision. Vingåkers forward kan spela vidare efter tio minuters avbrott. "Råde" däremot leds av med lindad arm och mörbultad. Rapporter från sjukhuset gör sedan gällande att den skadade armen nu kommer behöva opereras och att vi kommer behöva klara oss utan vår träningsflitigaste spelare och en av våra viktigaste personligheter.
Hur skulle detta nu gå i matchen? Vi hade inget givet andraalternativ som målvakt, men Gustav Hagberg lämnade bänken och tog på sig handskarna. Det gjorde han med den äran. Summa summarum fick han noll skott på sig under hela matchen, men han visade stor kompetens med fötterna även i lite utsatta positioner.

Framåt så dundrade vi på redan från början. Lägen skapades, men vi fick inte till några vettiga avslut till en början. Runt skadeavbrottet hade Vingåker en hygglig tiominutersperiod, men efter avbrottet kom vi i gång bra och började skapa fina chanser i djupled. Till slut fick vi äntligen utdelning sedan Kasper Johansson brutit en passning högt, spelat Jim Vestin i djupet som inte gjorde något misstag.

Matchens bästa spelare kom att göra avtryck i andra halvlek. Fredrik Mobeck lade ner en enorm arbetsinsats, först som vänsterback men främst som central mittfältare och kom sedan att göra två mål, det andra riktigt vackert. Gästerna började annars andra halvlek bäst, men 2-0-målet som kom ganska tidigt tog udden av det mesta.

Det gästande Vingåker kan ta med sig var att man vann den efter matchen följande obligatoriska straffläggningen med 4-3, en uppgörelse som man tar till om det skulle behövas i stället för att lotta tabellplacering om poäng målskillnad inte skulle räcka för att skilja lag åt efter de tre omgångarna.

Vi fick tre poäng med oss och en utmärkt start på säsongen, men framför allt var det en vinst för "Råde". Krya på dig önskar vi alla!

Cupspelet går nu vidare med bortamatch mot Nykvarns SK nu på lördag den 16 mars.