26 januari 2013
09:30

SS Öjaby Sport

Referat: IBK Vöikers 1 - SS Öjaby Sport

Match i Fortnox Arena mot Vöikers 1 en match som kittlar då det är en oehört fin arena och ett mycket bra lag. När vi möttes första matchen i Öjaby gjorde vi en kanoninsats och ledde med 3-0 en bit in i andra perioden men fick till sist nöja oss med oavgjort. Den matchen tar vi med oss då sista matchen mot Älmhult inte var mycket att "skriva hem till mamma om" (Patrik Ross).
Sjukdomar härjar i truppen och sista återbudet kommer lördag morgon. Backparet Oskar Lund och Edvin Johansson lånas in till försvarsblocket och Oskar Johansson för att förstärka offensiven, mycket trevligt att dessa 99-or vill lira med oss.

Då vi vet att vi möter ett lag med mycket fart på både ben och boll gäller det att vi inte står på hälarna utan vi bestämmer oss för att vinna alla lösa bollar och låta bollen göra jobbet med snabba passningar.

Idag ser man direkt från start att vi är på tårna och redan efter efter 2.07 kommer 1-0 Linus fångar bollen, sätter direkt igång spelet och når Axel, som sprungit sig fri, med ett perfekt utkast. Axel kommer lite ur vinkel men "knackar" bollen hur snyggt som helst i mål. Efter 5.44 kommer 2-0 på ytterligare ett utkast från Linus, denna gång till Liam som sprunngit sig fri och ensam med målvakten gör han inget misstag utan fintar högar sen vänster och lägger in bollen i öppet mål, precis en sån start vi vill ha på matchen och två ass av Linus innan klockan hunnit till sex minuter. Vi kan lugnt konstatera att Vöikers inte är ofarliga utan med sin höga press och rörlighet skapar dom chanser i vår zon men våra två backpar, Tim och Jonis och Edvin och Ogge viker inte ner sig en millimeter utan står upp stenhårt och löser de flesta situationer på ett mycket bra sätt. Efter 11.07 vinner Vöikers boll på mitten och efter ett blixtrande anfall är ställningen 2-1. Det blir inga fler mål i första perioden trots att chanser finns åt båda håll.

Andra perioden. Spelet böljar fram och tillbaka med tufft spel. Första sex, sju minuterna komer Vöikers ut hårt, vi blir lite stillastående och det är inte bra i innebandy. Vöikers har flera lägen men ett bra försvarsspel kombinerat med grymt målvaktsspel ser till att vi inte får några mål i baken. Vi springer och kämpar i den här matchen så när vi väl börjar hitta tillbaka till våra linjer i spelet lossnar det och vårt anfallspel är bitvis mycket fint med bra bollsläpp. Efter 9.23 kommer lite effekt av vårt hårda jobb Oskar J har bollen bakom mål och hittar in med en fin passning till Adam som resolut trycker dit 3-1. I nästa byte spelar Liam fram Kalle som pangar in 4-1, endast 48 sekunder efter 3-1 snacka om lyckominut. Vöikers är nu lite skärrat och vi har mer chanser att öka på ledningen men det dröjer till 14.51 när Oskar j spelar en snabb passning till Axel som trycker ett hårt skott som målvakten inte kan hålla och på returen är Adam framför mål och krigar in 5-1. Vi gör en bra andra period men resultatet kanske inte helt speglar matchen.

I periodpausen är grabbarna riktigt trötta och det är härligt att se att dom tagit i ordentligt. En period kvar och nu gäller det att kriga.

Tredje perioden går till Vöikers helt och hållet, dom har gått ner på folk och sätter oss under hård press. Efter 3.06 åker Kalle på en korrekt utvisning för slag och det tar endast 3 sekunder för Vöikers att reducera till 5-2 på ett klurigt frislag. Vi krigar på, hjälper varandra och har en del ströchanser framåt men efter 8.09 orkar vi inte stå emot längre och Vöikers reducerar till 3-5. 26 sekunder senare tappar vi boll på mittplan och Vöikers vänder blixtsnabbt och sätter snyggt 4-5, tid 8.35. Nu visar vi karaktär och trots att vi åker på en del smällar och har ont lite här och där lyckas vi freda vårt mål med både tur och skicklighet. Sista 2 minuterna plockar Vöikers målvakten
och spelar 6 mot 5 och trycket är massivt mot mål där Linus spelar helt fantastiskt och med god hjälp av sina utespelare rider vi ut stormen och vi vinner med 5-4, härligt.

Vöikers är ett riktigt bra lag och det är mycket bra gjort att lyckas vinna och ta tre poäng. Vinsten ger oss också möjlighet att fortsätta vara med och kriga om 3:e platsen.

Alla killar gör en mycket bra match inkluderat våra inlånade 99:or och vi hoppas verkligen att alla killar känner sig stolta för sin insats. En extra stjärna till Linus som var precis så bra i mål som det krävs för att vinna en sån här match.

Matchen på Lördag mot Olofström kan komma att flyttas till söndagen, besked om detta kommer under tisdagen. Hoppas det inte ställer till för stora problem för er.