19:30

Skene IF

Referat: IS Halmia - Skene IF

Vinst borta mot IS Halmia med 3-4 efter en tuff fight.

Inte bästa förutsättningarna innan matchen igår då IS Halmia gjorde allt för att störa oss!
Byte av spelplats 3 dagar innan match, när vi väl kommer till Halmstad Arena finns ingen representant i motståndarlaget som tar emot oss?. kontaktperson enligt SvFF lista svarar inte i telefon och vi vet inte vart ombytet ska ske! Till sist så kommer vi in i arenan och vi börjar byta om ca 40 minuter innan matchstart. Bra dialog med domartrion innan match och vi var överens om att skjuta på matchstart 15 minuter men va inte populärt hos Halmias ledare?

Matchstart blev 19.30 enligt plan.....

Då känns segern extra skönt när så mycket var emot oss innan match

Under speldagen lämnade Rinor Dobraj och Jonathan förhinder pga av sjukdom och justeringar och kalla in två spelare från juniorlaget för att få ihop en 18-manna trupp.

Matchen inleds ganska passivt från båda lagen där bollinnehavet varierar mellan lagen, dock utan att hota.
Är hemmalaget som tar tag i det ordentligt och det är på deras högerkant som anfallen kommer, vi har svårt att värja oss och logiskt 1-0 i den 13:e då inlägg slås in i boxen, oturligt på en av våra försvarare och bollen går i mål. Bara några minuter senare vänder vi spelet med en fin crossboll mot Angelo som trycks ner i straffområdet och straff. Arjanit straffskytt och målvakten räddar men domaren blåser om då målvakten hade gått alldeles för tidigt! Nytt försök av Arjanit och målvakten räddar den också men returen rakt ut till Arjanit som enkelt trycker in kvitteringen till 1-1 i den 16:e.

Hemmalaget som äger mer boll än oss och hotar på sin högerkant och i den 34:e tar Halmia ledningen igen till 2-1, ganska logiskt då bollinnehav och chanser producerats sista tio.

Även denna gång reser vi oss snabbt och kvitteringen kommer bara fyra minuter senare av Sonny som trycker in en hård vrist nere vid stolpen efter bra assist av Arjanit inne i boxen

Halvlek och 2-2

Andra startar vi bra och börjar hitta fler bollar bakom bortalagets backlinje men det lilla sista fattas. I den 52:a får vi se årets mål i Skene IF, är Sebbe W som bryter ett anfall på sin vänsterback och får driva bollen ostört mot mittlinjen och slår en perfekt skott/lobb från cirka 35-40 meter och bollen går perfekt över en Halmia målvakt som står långt ut. Ledning 2-3 och vilt jubel.

Denna gång är det hemmalaget som får utdelning omgående efter en liten markeringsmiss från vår sida. Nr 6 får driva in i straffområdet och trycker en hård vrist under Fatlum till 3-3 i den 57:e

Inget av lagen är nöjda med kryss och vi byter chanser med varandra men både Fatlum och Halmias målvakt står rätt placerade. I den 5:e ser vi ett misstag i hemmalaget försvar och David L får springa sig fri och enkelt bredsida i mål till 3-4.

Anfallet efter kvitterar Halmia men målet döms bort för ruff ??
Vi sjunker mer och mer med laget och hemmalaget trycker på ordentligt, skapar ytor för oss och vi är nära flera gånger att kontra in fler mål men skärpan, avsluten lite bristfälliga.

Vi krigar och får bort bollen i rätta lägen när Halmia trycker på, bollen är nära flera gånger att passera mållinjen men Fatlum står rätt placerad i alla försök. Vår backlinje täcker avslut och ingen viker ner sig.

Stort jubel i den 95:e när domaren blåser av matchen och vi har chansen än att nå kvalplatsen

I skrivande stund får vi positiva nyheter, Vinberg tar sin första seger för året och det är mot våra konkurrenter Gislaved, vinst 3-1

Njuta av segern och ladda batterierna till nästa veckas match, borta mot Vejby IF