Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sundsvalls FF P-05 (se P04/05)

Följ

P-05 (se P04/05)

Följ oss för uppdateringar
Följ
Sundsvalls FF
Fotboll
P-05 (se P04/05)
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Lidingö FK P05:2 3 3 0 0 9
2 Sundsvalls FF P05 5 3 0 2 9
3 Skå IK P05 Vit 1 1 0 0 3
4 Forsa IF 3 1 0 2 3
5 Selånger FK P05 1 0 0 1 0
6 Sund IF P06 3 0 0 3 0

Match

Skå IK P05 Vit

2 - 1
13 mars 2016
14:00

Sundsvalls FF P05

Referat

Referat: Skå IK P05 Vit - Sundsvalls FF P05

En riktigt tuff motståndare väntade i kvartsfinalen, Skå IK från Ekerö i Stockholm. De var obesegrade och hade inte släppt in ett enda mål i cupen, trots att de mött både Kuben och Selånger i sin grupp.
Våra grabbar hade dock bestämt sig för att matchen mot Lidingö på lördagen var ett undantag, nu ville de ha revanch för den lite svagare insatsen där.
Vi hade blivit förvarnade om att Skå hade några vassa offensiva spelare, som gärna avlossade tunga och välriktade skott från långt håll, och under första halvan av matchen så försvarar vi oss utmärkt och de kommer sällan till farliga lägen. De har dock några hörnor som vi lite panikartat får bort från straffområdet innan de hinner komma till skott.
Skå hade som sagt inte släppt in något mål under cupen och det det är inte svårt att förstå varför. De har några stora och fysiska killar i laget som är duktiga på att bryta våra uppspel. Trots det så får vi en hel del lägen och halvvägs in i matchen så lyckas Vilhelm komma igenom och skjuta ett välplacerat skott i mål och 1-0 är ett faktum.
Lite senare får han även en möjlighet att utöka vår ledning med en frispark strax utanför straffområdet, som tyvärr går en bit över målet.
Skå fortsätter att trycka på och de kommer allt närmare en kvittering. Vi har även några kontringar och vi ligger hela tiden på gränsen till att få några frilägen, men de försvarar sig som sagt bra.
Med några minuter kvar av matchen så kommer då deras kvittering. Ett lurigt långskott, som studsar just innan vår målvakt Lukas och ställer honom helt. Inte helt oväntat då Skå som sagt legat på för kvittering.
Det känns som om att vi trots allt ska lyckas ta matchen till straffar, men med cirka en minut kvar av matchen får en av deras spelare stå lite för ensam i straffområdet och när han får bollen gör han inget misstag. 2-1 och Skå vidare till semifinal.
Våra killar är givetvis jätteledsna och de hade verkligen förtjänat ett straffavgörande, men tyvärr räckte det inte till denna gång. Alla våra spelare gjorde dock en utmärkt laginsats, faktiskt en av våra bästa matcher någonsin, och detta bådar verkligen gott inför utomhussäsongen som snart startar, förhoppningsvis om några veckor.
Även riktigt kul att våra killar står upp bra mot det fysiskt spelande Skå, vi har tidigare haft riktigt svårt mot liknande lag.

Efter matchen stannar vi och ser Skå möta Lidingö i semifinal och den matchen slutar 0-0, men där Skå lyckas vinna på straffar.
I finalen så lyckas även Skå besegra Vasalunds akademilag, som även dem var obesegrade i cupen. Otroligt nog så åker vi alltså ut än en gång mot slutsegraren i cupen, jag har helt tappat räkningen på antalet gånger vi har gjort det.
Denna gång var vi dessutom endast 4-5 minuter från att slå cupvinnaren, vilket är ett bra betyg på vår insats idag.