29 maj 2021
11:00

BKV Norrtälje

Referat: SAIF U17 - BKV Norrtälje

Jag vet egetligen inte hur jag ska summera matchen men gör ett kvalificerad försök.
Vi pratade om att vara aggressivare, jobba betydligt hårdare utanför vår egen box och arbeta säkrare vid bollinnehav. Vi har en tanke och spelidé att förhålla oss till. Äg bollen, sätt igång den, spela dig fram, bygg upp ett spel utanför motståndarnas box och kom till målchanser. MEN, när man möter lag, oavsett vem det är på andra sidan, som väljer att ställa sig på vår planhalva med sin backlinje, så måste vi lära oss att kunna ombytliga, frångå periodvis vår spelidé för att anpassa oss till motståndet. Vi var för måna om att "se bra ut" när det oftast handlar om att vinna matcher. Jag understrycker att att vi inte ska frångå vår spelidé och identitet men måste lära oss att anpassa oss.
Bortsett ifrån det så är det fortfarande misstagen som kostar oss. Tror det står 0-3 efter 9 min, bara för att vi inte förstått att matchen faktiskt har startat. Det är felpass, tekniska delar som inte funkar och 4 skott på mål ger 3 mål till Norrtälje och väldigt tyst på plan!
Vi glänser inte riktigt, bara under väldigt korta perioder och samtidigt som Norrtälje får utdelning på nästan varje anfall så får vi kämpa med att skapa några chanser.
Jag tror dock att det forfarande handlar om att ta sitt ansvar, för sin egen position och givetvis att man visar inställning och attityd. Vi har pratat, vi ska prata mer och träna ytterligare 3 pass innan vi tar ut startelvan till nästa helg, 6/6 och seriestart mot Enskede hemma på Sunnersta IP.