Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Rönnby Västerås IBK Ungdom F-09/10

Följ

F-09/10

Följ oss för uppdateringar
Följ

Individuell lagkassa

19 sep 2023 17 kommentarer 322 visningar
Jonas Andersson Tränare
17 kommentarer
  • 20 sep 2023 Camilla Larnebo

    Det tycker jag faktiskt verkar logiskt, då måste alla jobba lika mkt för sin egen dotters vinning.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Helena Backvall

    Tycker väl också att det är logiskt, men det inte är helt svart eller vitt. Vissa föräldrar har inte samma möjligheter att sälja som andra (ex. vissa jobbar på ställen med stora gemensamma fikautrymmen där det lätt går att sälja, medan andra kan ha egen firma och sitta hemma själva, eller i andra fall t.om inte ens ha ett jobb (arbetslös). Vissa familjen har flera barn som ska sälja för olika föreningar. Det skapar helt olika förutsättningar för olika familjer.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Helena Backvall

    Om jag som förälder ska jobba in pengar åt min dotter, så får jag ihop betydligt mer pengar på kortare tid genom att jobba över istället för att ex. inventera på citygross eller sälja kakor. Om vi verkligen ska köra på individuell kassa så tycker jag att minimikraven för att sälja diverse saker ska tas bort.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Helena Backvall

    Utöver detta, så tycker jag även att det ska lyftas upp att barnen inte är småbarn längre, utan ungdomar som kan göra en del saker själva om motivation till utlandscup finns. När vi var små sålde inte mina föräldrar grejer för att jag skulle kunna åka på turneringar. Vi fick banne mig gå ut och sälja julgranar, tidningar, lotter, plocka sten på golfbanor mm, alldeles själva.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Jonas Andersson

    Vi har alla olika förutsättningar. Som ni såg på föräldramötet så är det mycket pengar som ska in om vi ska till Prag. För att ha en ärlig chans behöver vi alla göra vårt yttersta redan nu. Detta är ett sätt att försöka få alla att göra just det.

    Som vi skriver i kakförsäljningen så är det inget minimikrav på antal sålda kakor. Man säljer så mycket man kan och vill.

    Vi kan tyvärr inte ta bort de krav som kommer ifrån föreningen, såsom inventeringen på CG, de 2 restaurangchanserna eller de bingolotter föreningen ställer som krav att vi ska sälja. De vi gör utöver det finns det inget krav i.

    Du har helt rätt i att våra tjejer är stora nog att jobba ihop pengar själva. Vill de åka så borde de vara villiga att göra jobbet.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Jonas Andersson

    En rättelse. Det är bara inventering på CG och restaurangchansen som är för föreningen. Bingolottoförsäljningen går till oss.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Eva Erlandsson

    Och hur såg det ut med sponsring? Om jag har ett flretag som är villiga att sponsra Isabelles resa tex, hur mycket kräver föreningen?

    Och Vingotterna hur mycket av lottpriset går faktiskt till säljaren?

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Jonas Andersson

    Som jag förstår det så kommer inget av sponsringen gå till föreningen Rönnby. Det är oxå därför vi inte får trycka på matchkläderna. De är föreningens. Annars tänker jag att vill man synas med laget med tex tryck på overall så borde det delas av laget.

    Osäker på hur mycket bingolotto tar av lottpriset men det som är kvar efter det går till säljaren.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Rose-Marie Eriksson

    Uppesittarlotten och Nyårsbingon:
    Enkel, kostar 100 kr och ni tjänar 38 kr.
    Dubbel, kostar 200 kr och ni tjänar 76 kr.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Rose-Marie Eriksson

    Och kalendern 50kr

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Eva Erlandsson

    Ok tack för infon.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Jennie Löfgren

    Ett sånt här beslut tror jag behöver ett extra föräldramöte. Kommer troligen göra att färre kan åka. De som har sämre förutsättningar att sälja är kanske samma som har sämre förutsättningar att betala resan själv. Lite skadad av tänket inom skola/förskola av jobbet med tänket "samma förutsättningar för alla" och att det här är en halvbra idé värdegrundsmässigt för tjejerna att ta med sig. Vissa kommer kunna sälja mer, lägga mer själva och därigenom åka på cupen. Vissa kommer inte kunna göra det. Förstår idén att sätta press på alla men tror inte det går att få igenom helt och vissa tjejer kommer bli uteslutna av detta utifrån vuxnas beslut. Knepigt sånt här 💓

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Eva Erlandsson

    Fast Jonas om min arbetsgivare kan tänka sig sponsra min dotter då det blir en mindre kostnad, ska inte han då kunna få den extra reklamen på Isabelles ställ för det blir orättvist?!
    Men som Jennie skriver förutsättningarna är olika för alla. Och jag tror det blir en splittring mellan tjejerna när det sen plötsligt börjas jämföra vem som fått in mest pengar på sitt eget konto!

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 sep 2023 Jonas Andersson

    Vi kallar till ett möte så får vi prata igenom detta. Det var en miss av mig att inte ta upp det på förra mötet. Ber om ursäkt för det.

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 sep 2023 Jennie Löfgren

    Det låter som en bra idé. Kanske blir beslutet ett annat, eller samma men då finns det en bredare grund för det så att säga 💓
    Eva: på träningströjorna kan man trycka vad man vill gissar jag men matchtröjorna ägs ju av Rönnby det som ska tryckas på dem bestäms ju av dem tänker jag 💕
    Tänk nu till om det här, alla, och se vad vi som lag kan står för liksom. Höet mycket om uteslutning och konkurrens i fotbollen t.ex. och vi har lyckats stå emot det. Alla har fått spela. Vi har haft två olika serier men det har inte varit 2 tydliga olika lag. Vi har lyckats stå emot den känslan av att vara bättre och sämre i laget och det är en otrolig sammanhållning bland tjejerna som det verkar. Tack vare våra tränare som gör ett toppenjobb i det här 💓

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 sep 2023 Eva Erlandsson

    Jennie: Ja det har jag förstått men som Jonas skrev så skulle sån sponsring som vill ha tryck delas med laget.
    Men som sagt, mycket bra att det blir ett nytt möte där allt sånt här kan diskuteras. Ha en fin dag!

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 sep 2023 Jennie Löfgren

    👍

    Rapportera

    Rapportera

Endast sidans medlemmar kan kommentera