16:00

IF Nornan

Referat: Rinns AIK - IF Nornan 2-2

Idag var det dags för tredje försäsongsmatchen, för första gången så kändes det som att det var vår ute!

Men nu var det inte för vädret ni klickade på länken när ni hamnade här, så låt oss gå till själva matchen i sig.

Seriepremiären närmar sig och nu börjar det bli dags att spela ihop en startelva och dom sista frågetecken behövs få ett svar på! Dagens startelva var följande: Lilläng i mål, fyrbackslinjen var följande Hedström, Henric, Sonny och Mattsson. På mittfältet hade vi Filip till höger, Carl och Marcus på mitten och Andreas E till vänster. På topp fick Robin sällskap av Stoffe. På bänken började Habib, Rickard, Skoog, Alexander, Arvid och Thomas.

Matchinledningen var relativt jämn, bägge lagen kände på varandra och det kämpades om positionerna ute på plan. 7:e minuten hade vi ett läge där vi fick ut vad vi vill av vårat spel, bra bredd på Filip som sedan slog ett inlägg in mot straffområde, tyvärr ingen som var på plats. Två minuter senare fick Nornan frispark som Lilläng gick ut och boxade.

Efter ca 10 minuter började vi vilja ta kommandot av matchen och började bitvis sätta lite högpress på Nornan. I den 12:e minuten höll det på att lyckas vi vann bollen högt upp och Stoffe försökte frispela Robin men deras sista back rensade. På samma sätt minuten efter fick Andreas E bollen strax utanför straffområdet efter ett motlägg så kom bollen till Robin som avslutade på en liggande motståndare.

Vi hade nu en bra period där den höga pressen gav oss några chanser. I den 15: e minuten prickade Stoffe stolpens utsida. Bara tre minuter senare så hade vi en snabb omställning där Lilläng hittade Stoffe och denna skickade bollen vidare till Robin vars avslut gick utanför. Nornan försökte kontra på oss men vi hade bra koll på matchen, självklart så kom även dom till avslut men inget som Lilläng behövde göra något åt.

I den 20:e minuten hade Hedström och Filip ett bra samarbete där nyförvärvet återigen slog ett bra inlägg men vi saknade någon mer inne i straffområdet. Minuten senare så skruvade Andreas E en frispark runt muren, tyvärr lite för löst så målvakten kunde plocka upp bollen utan större problem. I den 25:e och 27:e minuten hade vi återigen två bra anfall, i den första var Andreas E, Filip och Marcus inblandade men tyvärr blev det ingen utdelning. Den andra var det Filip som med en fin boll frispelade Robin, som i sin tur försökte sig på en lobb men fick bollen högt över och bredvid målet.

I den 33:e minuten testade Carl med ett långskott som målvakten lyckades tippa ut till hörna. I den 41:a minuten hittade Sebastian Robin som i sin tur passade Filip som slog ännu ett inlägg men denna rensades ut till hörna. 0-0 stod sig halvleken ut. Tycker att vi gör kanske våran bästa halvlek hittills under försäsongen.

Inför 2:a halvleken gjorde vi två byten Henric och Filip gick ut in kom Skoog och Alexander. Vi fortsatte med att pressa högt upp, det var så som Andreas E vann tillbaka bollen och passade Robin vars avslut räddades av målvakten i den 46 minuten. I den 48:e minuten vinner Carl en duell och kommer nästan loss dessvärre lyckades han inte komma till avslut och anfallet dog. I den 50:e minuten försökte Nornan överlista Lilläng med en långskott men det blev totalt ofarligt.

Andreas E kom till avslut inne i straffområde men tyvärr fel fot och ingen lyckad skott. På följande anfall lyckades Nornan kontra in 0-1 en boll mellan våra mittbackar och anfallaren helt solo mot Lilläng petar bollen till vänster om våran målvakt och den rullar in i mål, då hade det gått 55 minuter. Tungt mål i baken på deras första skott på mål. Medan vi fortsatte ha oflyt, Robin prickade stolpen med ett bra skott i den 59:e minuten. Vi plockade in Arvid och tog ut Stoffe.

I den 65:e minuten gör Nornan 0-2 efter en tilltrasslad situation kom en motståndare återigen solo mot Lilläng och avslutet var en kopia av 0-1 målet. Nu hade det varit rätt naturligt om killarna i grönt hängt med huvudet, men istället visade killarna en jävla anamma! I den 71:a minuten reducerade vi efter att Alexander från sin högerkant hittat Carl inne i smeten, Carl avancerade någon meter innan han gick på avslut som deras målvakt var chanslös på! Tre minuter senare kom Arvid i en bra anfall och avslutet gick lite utanför. 2-2 målet kom i den 80:e minuten, det var Marcus som slog en boll på djupet till Carl som trots en motståndare i ryggen sliter sig lös men fick bollen lite för långt ifrån sig, precis när man tror att målvakten skulle ta bollen får Carl stortån på bollen och den rullar stolpe in (äntligen!) och 2-2 var ett faktum.

Sista tio mäktar vi skapa två chanser till genom Robin och Arvid. Robin fick se målvakten rädda sin avslut i den 84:e minuten. I den 88:e minuten orkar vi få in bollen i deras straffområde men vi stod lite i vägen för varandra och Arvids avslut träffade Thomas rygg. Nornan var nöjda med 2-2 och hade inte större brådska att få igång spelet. För andra året så spelade dessa två lag 2-2 mot varandra!

Vi gör en bra match rakt genom, oflyt ger oss två mål i baken, men killarna visade bra lagmoral och kämpade in 2-2! Hela laget gör en bra match och även om det var några som kanske syntes mer än andra så var det en bra laginsats!