D. Bengtsson - Nordström
Osberg - Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Böhm, Karlsson, Åsberg Kalkemyr, Granäng, Sjösvärd

Under vårens derby mot Ytterby spelade RUF långa stunder riktigt bra, och med en starkare avslutning av matchen hade man kunnat vinna. Frågan var nu om man kunde mobilsera en liknande kraft efter en lite tyngre period i serien.

Inledningsvis stod RUF för en ganska bra insats. Kapten Kaage visade vägen med några resoluta brytningar i mittförsvaret och laget stod sedan upp på ett bra sätt. Det stod dock tidigt klart att Ytterby hade bra fart inte minst på kanterna.

Lite slumpartat åkte RUF på ett baklängesmål i den 19:e minuten, sedan man inte riktigt lyckats rensa undan bollen från farlig yta. Ett lågt volleyskott strax utanför straffområdet gick in i mål via Mattiasson i Romelandas mål. 1-0.

En liten tid därefter fortsatte matchbilden vara sig lik, där hemmalaget kanske såg något vassare ut men där RUF ändå stod upp helt OK. I den 26:e minuten tacklades dock en Ytterbyspelare ned i RUF:s straffområde, och en 11-metersspark senare stod det 2-0.

Efter detta mål rasade Romelanda ihop totalt. Några minuter senare gjorde Ytterby 3-0 efter ett onödigt bolltapp från Romelandas sida. Hela RUF-bänken skickades på uppvärmning, men precis innan ett par byten skulle göras för att försöka åstadkomma någon form av förändring hann Ytterby med att även göra 4-0 och matchen var naturligtvis avgjord.

I den andra halvleken stod RUF upp på ett lite bättre sätt. Ytterby hann med att göra ytterligare ett mål, men när hemmalaget slog av lite på takten kunde även RUF komma upp lite mer i planen vid ett par tillfällen. Det ska dock sägas att Romelandas målvakt fick göra ett par hyfsade räddningar under matchens avslutande del vilket gjorde att siffrorna inte blev ännu värre.

Sammanfattningsvis stod RUF för en riktigt dålig insats. Ytterby var bättre på precis allt och körde över de gulklädda fullständigt. Det kan också noteras att RUF lämnade planen utan ett enda gult kort - vilket får sägas vara anmärkningsvärt i en derbymatch. Mer än så finns inte mycket att säga om denna tillställning. Vi får gratulera Ytterby och försöka komma tillbaka starkare till nästa vecka. Då väntar en mycket viktig match mot Angered BK, ett annat lag som har det lite kämpigt just nu. Poäng i den matchen skulle vara väldigt önskvärt inför seriens kommande slutspurt.