C. Olsson
Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson
Sjösvärd

Bänken: A. Persson, Åsberg Kalkemyr, J. Svensson, Jonasson, Marek (speltid för samtliga)

Ett lite stukat RUF, med bland andra nyckelspelarna Filip Mattiasson, Daniel "LB" Bengtsson och Max Harris borta, åkte till Generatorsplan för att ta sig an obesegrade Västkurd BK. Matchplanen var att ligga lågt i försvarsspelet och satsa på att utnyttja omställningslägen.

Stora delar av den första halvleken kom att präglas av ett stort bollinnehav för hemmalaget. I början av matchen skapade Västkurd ett par fina lägen. Efter ett par minuter avlossade en spelare ett lurigt distansskott som tvingade Sjösvärd att sträcka ut och styra ut bollen till hörna. Inte så långt senare kunde man också ta ledningen i matchen. En spelare strax innanför hörnet av straffområdet till höger i spelriktningen fick en fri yta i den sjunde spelminuten. I stället för att slå ett inlägg avlossade han ett skott som överraskade Romelandas lite ringrostige målvakt och gick in i den bortre burgaveln. 1-0, ett lite snöpligt baklängesmål.

Matchen fortsatte sedan med ett stort spelövertag för hemmalaget. RUF hade något enstaka omställningsläge, men långa stunder handlade det om att täcka ytor i försvarsspelet. Västkurd hade ett par bra lägen, men där avsluten antingen gick utanför eller kunde räddas av Romelandas målvakt.

Efter en halvtimme kunde bortalaget utöka sin ledning. Först fick man en frispark centralt i planen mitt på offensiv planhalva. Frisparksskytten avlossade ett bra distansskott men Sjösvärd i Romelandas mål kunde styra ut bollen till hörna. Någon minut tidigare hade RUF tvingats till två byten på kort tid där man inte riktigt fått ordning på positionerna på fasta situationer. Västkurd noterade att "skottytan" vid straffområdeslinjen var obevakad och en snabb hörna och ett riktigt fint direktskott senare gick bollen upp i nättaket via Romelandas målvakt. 2-0.

Ett par minuter senare kunde dock RUF reducera. Carl Olsson drog till med en klassisk tåpaj från distans och bollen letade sig in i mål över en överrumplad motståndarmålvakt. 2-1, och RUF hade lite kontakt! Detta resultat stod sig till halvtidsvilan efter en på det hela taget godkänd första halvlek från Romelandas sida men där hemmalaget hade varit det klart bättre laget.

RUF fick sedan en bra start på den andra halvleken. Västkurd hade fortsatt mest boll, men Romelanda försvarade sig väl och tillät inte hemmalaget att skapa speciellt många farliga chanser. Dessutom hade man ett par fina intentioner i omställningsspelet, där Isak Karlsson och Jakob Eriksson visade snabba fötter. Dessvärre kom man aldrig till några riktigt klara målchanser.

Mot mitten av halvleken började Västkurd återigen skapa lite chanser. En anfallande spelare vände snyggt bort sin RUF-försvarare i straffområdet och avlossade ett lågt skott som avkrävde Romelandas målvakt en kvalificerad räddning. Kort senare kom man också igenom till ett friläge från snäv vinkel, men avslutet gick den gången över ribban.

I den 71:a minuten kom dock 3-1-målet. En hörna skarvades från "förstaytan" in centralt framför mål där den skickades in i nätet från bara ett par meters håll. Detta mål kom att få stor betydelse för den fortsatta matchbilden då luften gick ur bortalaget.

Bara två minuter senare kunde en boll slås igenom RUF:s försvarslinje. Visst luktade det lite offside, men Romelandaförsvaret kanske kunde ha fått undan bollen ändå. Det första avslutet kunde räddas av Romelandas målvakt, men returen rakades in i mål till 4-1.

I matchens 80:e minut kom ytterligare ett mål när en anfallande spelare lite turligt fick med sig bollen förbi ett par RUF-försvarare och fri med Sjösvärd i målet kunde placera in 5-1. Detta blev matchens sista mål.

Sammanfattningsvis en efter förutsättningarna klart godkänd insats från Romelandas sida. Fram till minut 70 stod man ändå för en gedigen insats där man åtminstone gjorde det svårt för skickliga Västkurd BK. Efter att 3-1-målet gjordes tröt dock orken för de gulklädda, vilket gjorde att resultatet rann iväg lite på slutet. Nu är det bara att ta nya tag inför fredagens avslutning av vårsäsongen då Croatia Göteborg står för motståndet.