10:e oktober 14:00 Slottsvallen (Kvalomgång 1 till division 4)

0-3 Anders Nilsson (Sebastian Lindahl) 88 min
0-4 Sebastian Lindahl (Kaj Nurmi) 90 min

Varningar
Johan Revesz 42 min (UTVISAD)
Nicklas Mattsson 53 min
Mikael Fransson 59 min

Storseger i första kvalomgången borta mot Ovesholm. Östra Torp hade kartlagt motståndarna grundligt och det kändes innan matchen som om vi hade rätt bra koll på dem trots att vi aldrig sett dem spela. Östra Torp inleder riktigt bra första 10 minuterna. Vi spelar aggresivt med hög press och vinner boll högt upp i banan. Men vi lyckas aldrig skapa någon het målchans utan den avgörande passningen går centimetern fel. Från minut 10 till 20 är det hemmalaget som tar över taktpinnen. Vi visste att de var livsfarliga i sina kontringar och backlinjen med framförallt Patrik Andersson fick sig några löpdueller där Patrik snabbt fick övertag på sin yttermittfältare. I den 11:e minuten kommer matchens första riktiga målchans då Ovesholm kontrar på högerkanten och bollen spelas in stenhårt nere på marken och en anfallare kastar sig fram och stöter bollen precis över Anders Ohlssons mål. Sen blir det mycket mittfältspel och kamp. I den 27:e minuten för Anders Ohlsson en kanonräddning på ett skott från nära håll. I matchens 35:e minut anfaller Östra Torp på vänsterkanten och vänsterbacken Johan Revesz sätts i läge för inlägg. Johans inlägg är helt okej och målvakten går ut och ska plocka ner bollen men fumlar och tappar ner den till en framstormande Martin Rengbo som knäar! in bollen i mål till 0-1 och stort jubel i Torplägret. I den 42:a minuten får Östra Torp inkast långt ner på egen planhalva och Johan Revesz och en motståndare gruffar. Tydligen ska Johan ha slagit till Ovesholmsspelaren vilket den assisterande domaren gjorde huvuddomaren uppmärksam på. Johan Revesz visas helt korrekt ut efter sitt tilltag. Östra Torp tvingas ändra om i laguppställningen så att Martin Rengbo flyttas ned som vänsterback och Kaj Nurmi flyttas ned som vänsterytter vilket i sin tur innebar att Anders Nilsson lämnades ensam kvar som forward. Östra Torp håller sin ledning halvleken ut där hemmalaget har haft en hel del farliga hörnor. I paus kommer alla överens om att alla måste visa hjärta och kämpa för varann nu när vi är en man mindre. Och vilken andra halvlek vi gör!!! Vårt mittfält jobbar över stora ytor och det kan inte vara roligt att möta slitvargarna Robin Liljegren, Mikael Fransson, Fredrik Sjöstedt och Kaj Nurmi som inte ger motståndarna många millimetrar på planen. I andra halvlek försöker vi hitta forwarden Anders Nilsson på fötterna så att han kan hålla i bollen så att vi får upp laget. Våra yttrar kommer upp i banan och skapar en hel del chanser. I den 62:a minuten slår en Ovesholmmittfältare en helt underbar genomskärare som går rakt genom Torps försvar och ställer en forward helt fri med Anders Ohlsson men Anders gör en fenomenal räddning på friläget. I den 72:a minuten kommer matchens vackraste anfall där Östra Torp visar prov på "uppspel - tillbakaspel" vid ett flertal tillfällen. Bollen når Kaj Nurmi på vänsterkanten. Anders Nilsson och Mikael Fransson tar plats i straffområdet där Anders smart tar löpning på förstastolpen medan Mikael löper mot bortre och kallar på bollen. Kajs inlägg blir perfekt och Mikael Fransson nickar bollen mycket snyggt rakt upp i krysset till 0-2. Ett helt underbart fotbollsmål signerat Östra Torps GIF. Efter målet tvingas hemmalaget att flytta upp vilket ger Östra Torp utmärkta kontringsmöjligheter. Vårt mittfält dominerar fullständigt sista 20 minuterna medan vårt försvar ser bergsäkert ut. Anders Nilsson på topp drar sig ut på vänsterkanten vilket öppnar upp sår i Ovesholms backlinje. I den 88:e minuten snor Östra Torp bollen och startar genast en kontring. Bollen går ut till inbytte Sebastian Lindahl på högerkanten som elegant tunnlar sin försvarare och Sebastian tar sig ner mot kortlinjen där han tittar upp och ser en fri Anders Nilsson. Sebastian spelar bollen snett bakåt och Anders Nilsson möter och skjuter direkt med högran och bollen far upp i nättaket fram till 0-3. I matchens sista minut kontrar Östra Torp igen och Kaj Nurmi spelar bollen fram till Sebastian Lindahl som kommer fri med målvakten. Sebastian placerar iskallt in bollen intill stolpen fram till 0-4 och spiken i kistan! Matchen slutar hela 0-4 i Östra Torp favör och kvalresan mot division 4 går vidare nästa lördag. ALLA i laget ska ha stort beröm för väl genomförd match. Vi visar hjärta och en inställning som inte många motståndare har nått att sätta emot. Hela truppen förtjänar stjärnor! I nästa match som är kvalomgång 2 och dubbelmöte väntar Hyllie IK hemma lördagen den 17:e oktober klockan 14:00.