Avbytare: Fredrik Odell, Mathias Herrström, Robin Mårtensson, Jonas Persson och Izzettin Adigüzel.

Pontus Andersson ut - Fredrik Odell in 88 min
Philip Marklund ut - Mathias Herrström in 89 min
Oliver Oliveros ut - Robin Mårtensson in 92 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk tillbaka i fyran efter endast ett år i femman!!! Vi hade bäddat väl för oss med 4-2 seger hemma när vi åkte den långa bussresan upp mot Näsum för returmöte. Vädret var soligt men kallt och planen var stelfrusen med rester av frost på sina ställen. Det fanns väl runt 150 tappra åskådare som skulle bevittna ÖT Smygehuks comeback till fyran. I den 3:e minuten kommer Victor Larsson upp på vänsterkanten och vänder in i plan och skjuter ett skott som målvakten räddar. De efterföljande 20 minuterna tar Näsum över och pressar tillbaka oss. Våra anfall blir kortare och kortare och Näsum vinner tillbaka bollen tämligen enkelt. Vi hade under dessa 20 minuter stora problem med att få bukt på deras mittfält där de hade sin bästa spelare som smög in mellan vår backlinje och mittfält. Vi flyttar ner våra innermittfältare ett steg och Sebastian Kristensson lyckas fånga upp deras offensiva spets på mitten. Spelet jämnas ut sista kvarten av första halvlek. I den 38:e minuten slår Pontus Andersson en fin genomskärare till Johan Hellström som kommer relativt fri i dålig vinkel och målvakten räddar Johans avslut rakt ut i banan. Där stormar Gustav Lindquist fram och får en knuff precis i skottögonblicket och bollen far långt utanför mål. Första halvlek slutar 0-0 och vi har en bra känsla att detta kan gå vägen. I den andra halvleken blir det stor scenförändring där ÖT Smygehuk tar tag i taktpinnen direkt och dominerar matchen. I den 47:e minuten får ÖT Smygehuk en hörna som nickas bort av Näsum och bollen går fram till Philip Marklund 10 meter utanför straffområdet och Philip drar på direkt med ett markskott som målvakten har vissa problem med att rädda till en ny hörna. I den 49:e minuten spelar Gustav Lindquist fram bollen till Oliver Oliveros som kommer en mot en och Olivers avslut går tätt utanför. I den 57:e minuten spelar Philip Marklund till Johan Hellström som vänder bort sin försvarare och skjuter ett vänsterskott tätt över ribban. Det är ÖT Smygehuk för hela slanten nu! I den 61:a minuten driver Sebastian Kristensson upp bollen och spelar in bollen i straffområdet till Johan Hellström som elegant klackar bollen till Oliver Oliveros som avslutar med en yttersida som målvakten räddar. I den 63:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp Näsum ordentligt där Sebastian Kristensson och Patrik Lippe växelspelar innan Patrik Lippe spelar upp till Johan Hellström som skjuter ett bra skott som går precis utanför ribbkrysset. I den 73:e minuten kommer Oliver Oliveros ensam mot två försvarare och Oliver är precis på väg att rycka förbi den ena av dem men blir bryskt kapad och solklar frispark för ÖT Smygehuk 20 meter från mål. Fram stegar Gustav Lindquist för att ta hand om frisparken. Och på vilket sätt han gör det... Gustav får på en praktträff och bollen går över muren och seglar snyggt in i första krysset utan chans för målvakten. En het kandidat till ÅRETS MÅL!!! Vilt jubel bland spelare och tillresta supportrar. Detta var Gustavs 8:e tävlingsmål i år och det andra i kvalet. Nu behövde Näsum göra 3 mål för att ÖT Smygehuk skulle missa division 4. Men ÖT Smygehuk fortsatte att spela fin fotboll. I den 81:a minuten släpper Pontus Andersson snyggt till Johan Hellström som kommer fri men målvakten räddar igen. I den 82:a minuten kvitterar dock Näsum till 1-1 och jag har tyvärr inget minne alls om hur målet gick till. Det ända jag minns är tumultet efter kvitteringsmålet då Andreas Sonesson fick en hand i ansiktet. Näsum lyckas inte skapa några fler målchanser under slutminuterna trots domarens 4 tillagda minuter. ÖT Smygehuk är ett division 4 lag säsongen 2013!!! ÖT Smygehuk vässade formen till kvalspelet och visade många gånger prov på fin anfallsfotboll samt ett stabilt försvarsspel.