Avbytare: Jonas Persson, Mathias Herrström, Anders Mårtensson, Nicklas Mattsson och Patrik Lippe.

Victor Larsson ut - Patrik Lippe in 83 min
Pontus Andersson ut - Nicklas Mattsson in 83 min
Oliver Oliveros ut - Victor Larsson in 88 min

MATCHKOMMENTARER
Första delmålet i kvalet till division 4 avklarat efter säker 5-0 seger. Med Philip Marklund borta överraskade tränaren genom att sätta 18-årige Fredrik Odell som vänsterytter. Debut från start för ynglingen. En väldigt lyckad "debut" då Fredrik gjorde i stort sätt allting rätt och vann säkerligen passningsprocenten. ÖT Smygehuk inledde starkt och pressade tillbaka gästerna från Grevie. Vårt övertag under inledningen var stort och man väntade på ett ledningsmål direkt. Men det uteblev och Grevie kom in något i matchen. Men i den 17:e minuten rullar ÖT Smygehuk mycket bra fotboll där Fredrik Odell spelar in i banan till Gustav Lindquist. Gustav släpper bollen mellan mittback och ytterback och Johan Hellström är hur stark som helst när han tar sig in i straffområdet till höger. Johan tittar upp och ser Sebastian Kristensson fri "mitt i slottet" och passningen är precis och Sebastian kan bara placera in 1-0 från nära håll. Detta var Sebastians 3:e tävlingsmål i år. ÖT Smygehuk fortsätter att vara det spelförande laget men de riktigt heta målchanserna uteblir till strax innan paus. I den 43:e minuten spelar Johan Hellström bollen till Pontus Andersson en bit in på Grevies planhalva. Pontus driver bollen framåt och drar på ett kanonskott från 20 meter som far rakt upp i nättaket bakom en chanslös målvakt till 2-0. Ett mycket snyggt mål! Detta var Pontus 4:e tävlingsmål i år. 2-0 ledning i paus där vi redan efter 31 minuter tvingas byta ut en magsjuk Oliver Oliveros. Oliver repar sig dock och kan äntra planen direkt efter pausen. I den 46:e minuten slår Christian Ahlström en underbar långboll mot Johan Hellström som från 20 meter drar på direkt på volley men målvakten räddar. I den 59:e minuten har Grevie frispark till vänster någon meter in på vår planhalva. Johan Hellström bryter frisparken utanför vårt straffområde och slår bollen på djupet mot Oliver Oliveros som kommer ensam mot två försvarare. Oliver drar ifrån bevakningen och avlustar högt upp i nättaket bakom en chanslös målvakt till 3-0. Detta var Olivers 33:e tävlingsmål i år! Hattrick i assists från Johan Hellström. I den 67:e minuten driver mittbacken Adam Norén upp med bollen och spelar den vidare till Johan Hellström som direktskarvar mot Oliver Oliveros som drar iväg mot mål och Oliver lyckas runda målvakten men vinklen blir för dålig och Oliver träffar stolpen med sitt avslut. I den 73:e minuten vinner Adam Norén tillbaka bollen efter en hörna och Adam hittar ut till Pontus Andersson på högerkanten. Pontus rör sig inåt i plan och dribblar bort en försvarare innan han från 20 meter mycket elegant placerar in 4-0 i bortre krysset. Ett riktigt klassmål! Detta var Pontus 5:e tävlingsmål i år och hans andra i matchen. I den 76:e minuten får ÖT Smygehuk en högerhörna. Pontus Andersson slår den inåtskruvad mot bortre stolpen där Adam Norén dyker upp och nickar in 5-0. Detta var Adams 5:e tävlingsmål i år. I den 82:a minuten tar Oliver Oliveros sig in i straffområdet och blir klockrent fälld. Domaren var snäll och friade i straffsituationen. ÖT Smygehuk vinner stabilt med 5-0 i första kvalmatchen där många var duktiga. Vi spelade enkelt och disciplinerat vilket gjorde att vi inte behövde jaga boll så mycket. Mittbacksparet Christian Ahlström och Adam Norén visade än en gång sin klass och på innermittfältet gjorde nog Gustav Lindquist sin bästa match i år. Junioren Fredrik Odell måste också omnämnas som en av de bättre denna lördageftermiddag. Vi nämnde innan matchen att vi måste våga skjuta mer utifrån och en som tog till sig av rådet var verkligen Pontus Andersson med två mycket snygga mål från distans. Nu väntar ett dubbelmöte mot division 4 laget Näsums IF där vi börjar hemma lördagen den 20:e oktober med matchstart 14:00.