27 juli 2024
15:00

Ohtana/Pajala FF

Referat: Infjärdens SK - Ohtana/Pajala FF

På IVAB Arena vinner Infjärden mot Ohtana/Pajala med 4-0 (1-0) Infjärden dominerar inledningsvis bollinnehavet och i den 9.e minuten kommer ledningsmålet när Gustav Nordell sticker in en boll på djupet till Jens Marklund som säkert slår in bollen till 1-0. Samme Jens tvingar kommer sedan loss på vänstekanten där Bosse tvingas till en fin fotparad. Efter ca 25 minuter kommer OPFF alltmer och Petri Ritatörmä har lagets första målchans på ett skott från ca 10 meter som målvakten stöter ut till hörna. Några minuter senare kommer Lenni Ravelin fram på högerkanten, inlägget når Danne Mäki som ur utmärkt läge nickar strax utanför. Danne spelar sedan fram Petri som försöker komma til ett snabbt avslut men bollen går över ribban. Halvleken avslutas med att Anders Gramner får öppet mål där en kastande försvarare styr bollen över ribban. 1-0 i paus till Infjärden skulle mycket väl kunnat vara 1-1 med tanke på de fina målchanser OP skapade.

Andra halvlek inleds bra av Infjärden och redan i inledningen är man nära att öka på ledningen. Ytterligare en vass ISK-chans kommer efter en kvart där Bosse gör en fin fotparad. I mitten av andra halvlek avgörs matchen när Zinedine Asuman på volley prickar in 2-0 och minuten senare manövrerar Jens Marklund sig fram i straffområdet och dunkar in 3-0. Efter det målet tappar båda lagen i intensitet. OP:s enda målchans i halvleken kommer då Petri Ritatörmä hittar Lenni Ravelin vars nick dock går mitt på målvakten. Istället är det Infjärden som gör matchens sista mål när Nicholas Johansson fintar ner Bosse och rullar in 4-0 i den 89:e minuten.

sett över hela matchen vinner Infjärden rättvist även om Ohtana/Pajala var värda att komma med i målprotokollet. OP gör en bra första halvlek men i andra tröt orken. I OPFF går plussen till Melvin Rosén i försvaret, Anders Gramner på mittfältet samt Daniel Mäki i anfallet. I ISK plussar vi för Fredrik Marklund i backlinjen, mittfältarna Gustav Nordell och Theodor Berntzen samt forwarden Jens Marklund. Lugn och fin domarinsats av Joel Bäckström.