29 juni 2024
14:30

Infjärdens SK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Infjärdens SK

På Skolvallen förlorar Ohtana/Pajala ödesmatchen mot Infjärden med 0-2 (0-1). ISK får en drömöppning när man i matchens första anfall kommer loss på högersidan, inspelet hittar Nicholas Johansson som enkelt slår in bollen till bortaledning 0-1. Första kvarten domineras av Infjärden utan att några farligare chanser skapas. OPFF börjar allt mer äta sig in i matchen där man har några inläggslägen där inspelen fastnar hos ISK-försvaret. Infjärden har ett bra läge i den 20:e minuten som Bosse gör en fin räddning på. i den 35:e minuten kommer ISK:s Fredrik Marklund igenom och lobbar bollen över en utrusande Bosse, bollen tätt utanför stolpen. I den 40:e minuten får OP:s Markus Prami en frispark emot sig och svär till på finska. Assisterande domare uppfattar reaktionen som en protest mot domslutet och påkallar domarens uppmärksamhet. Det resulterar i ett gult kort för Markus som är hans andra gula i matchen och därmed rött kort. 0-1 i paus speglar matchen.

Andra halvlek inleder OP med att skapa en målchans genom inhoppande Dennis Mäki. I den 54:e minuten är Jocke Juntti i en duell mot en ISK:are där Infjärdenspelaren ramlar och Jocke försöker undvika att trampa på den liggande spelaren där skon träffar ISK:aren i ryggen. Ass domaren påtalar för domaren att Jocke sparkat på motståndaren och det röda kortet åker fram. Med två man kort blir det svårt att hålla ISK från målchanser och i den 62:a minuten rinner Fredrik Marklund igenom och prickar in 0-2. OP försöker ändå kämpa till slutet och Liam Alldén har ett bra skott som målvakten räddar. Chansen ökar när ISK också åker på ett rött kort i den 77:e minuten efter att Dennis Mäki fällts bakifrån. Slutminuterna har OPFF lite mer boll än ISK men matchen slutar 0-2. Sett över hela matchen vinner Infjärden rättvist då man skapar fler och bättre chanser än OPFF. I hemmalaget går plussen till Melvin Rosén och Nils Kenttä. I Infjärden var Melker Viklund suverän i försvaret och framåt skapade Fredrik Marklund det mesta. Domarinsatsen var inte bra idag. Assisterande domaren uppträdde som den värsta VAR och var den som initierade samtliga utvisningar, där samtliga röda kort, enligt oss på läktaren, var ytterst tveksamma. Huvuddomaren Mattias Hiding dömde godkänt men litade mer på den assisterande domarens bedömning än sin egen på flera matchavgörande händelser, så betyget blir UNDERKÄNT!

OPFF - Infjärden: Hörnor: 3-3, Avslut på mål: 4-6, Gula kort: 5-4 Röda kort: 2-1

Laget: Bosse - Liam, Jocke, Johannes Pää (ut 81) Melvin - Marcus P, John (ut 65), Nisse, Petri . Lenni(ut 46), Danne M
Ers: Dennis (in 46), Wille K (in 65), Gustav (in 81), David, Viktor