Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ohtana/Pajala FF Seniorlag Herrar

3 oktober 2021
13:30

Infjärdens SK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Infjärdens SK

På Skolvallen förlorar Ohtana/Pajala den avgörande kvalmatchen mot Infjärden med 0-2 (0-1) Matchens första läge kommer i den 5:e minuten när Daniel Mäki hittar Johan Svanlöv som får på ett hårt skott från ca 15 meter som touchar ett försvarsben och ISK:s målvakt gör en riktigt fin räddning. Infjärden har i medvinden ett spelmässigt övertag stora delar av halvleken men OP:s kontringar är farliga. Det dröjer till den 25:e minuten innan nästa stora målchans kommer då Johan Svanlöv slår ett väl avvägt inlägg som når Adam vars nick träffar ribban. Fyra minuter senare får OP sitt bästa läge i halvleken då Johannes Pekkari från 7-8 meter mot öppet mål sätter bollen decimetern utanför. I anfallet efter kommer Infjärden på högerkanten och inspelet slås i mål av den notoriske målskytten Isac Wiklund, till bortaledning 1-0. ISK är sedan nära när man kommer igenom på högerkanten där Felle gör en fin parad. Paussiffrorna 0-1 kunde varit annorlunda om OP satt någon av sina fina lägen.

Andra halvlek är bara ett par minuter gammal när ISK kommer igenom på högerkanten, in mot kortlinjen där inspelet når Elias Wiklund som tar emot bollen och skickar in lädret till 2-0. Detta blir en riktig kalldusch för hemmalaget som nu måste göra tre mål för att nå div III. OPFF som har medvind i andra halvlek äger nu mer boll än i första men har svårt att skapa något mot ett starkt Infjärden. Istället tvingas Felle kasta sig i hela sin längd för att stoppa ett långskott från ISK. Det dröjer till den 80:e minuten innan OP skapar en riktig målchans då Danne Mäki dribblar sig till ett perfekt skottläge inne i straffområdet, men får inte till skottet som blir svagt och långt utanför. Sista tio blir mest en väntan på slutsignalen som ljuder efter 93 minuter och Infjärden vinner med 2-0 och tar steget upp i div III.

Sett över hela matchen är Infjärden det bättre laget, man är hungrigare och vinner fler närkamper än Ohtana/Pajala. OP hade behövt första målet för att kunna hota ISK. I backlinjen går plusset till Elias Ylipää och John Kalla. På mittfältet var Johan Svanlöv den främste och offensivt går plusset till Adam Zingmark. Infjärden hade en säker målvakt i Ruben Viklund. I den starka backlinjen går plusset till Melker Viklund som äger en utmärkt passningsfot. På mittfältet dominerade Theodor Berntzén och offensivt var Isac Wiklund ett ständigt hot. Utmärkt domarinsats av Keijo Hyvärinen som har en förmåga att skapa en fin stämning på planen.
Hörnor: 4-5, Gula kort: 0-1