6 oktober 2018
14:00

Sandviks IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Sandviks IF

På Skolvallens framskottade gräsmatta vinner Ohtana/Aapua mot Sandvik med 3-1 (1-0). Men dramatiken börjar redan kl 9 när vi kommer till Skolvallen och ser en helt snötäckt plan med ca 3-4 cm och fortsatt snöande skulle pågå till kl 12. Ca 20 man med snöslädar och nån snöslunga startade snöröjningen och fyra timmar senare hade vi en riktigt fin och grön gräsmatta som skottats fram - ett stort tack till alla som jobbade stenhårt. Nu till själva matchen!

OAFF inleder bra och i den 4:e minuten sliter Johannes Pekkari sig lös men målvakten får ut ett ben och styr skottet till hörna. Sandvik kontrar med en chans i den 6:e minuten där Felle får sträcka ut för att nå en nick. SIK:s första riktigt farliga läge kommer i den 11:e minuten när man i en omställning blir ren mot Felle men via stolpens utsida går bollen utanför. Minuten senare är Borri igenom men från snäv vinkel går skottet i burgaveln. I den 20:e minuten kommer Adam perfekt på ett inlägg och från 7-8 meter nckar han, men mitt på målvalkten. I den 29:e minuten slarvar Sandvik i försvaret när ett uppspel går rakt på Johannes Pekkari som siktar inlägget mot Adam och denna gång sitter nicken intill målvaktens vänstra stolpe till 1-0. Sista kvarten av halvleken tar Sandvik alltmer hand om spelet men får inte några riktigt vassa chanser utan vi går till paus med ledning 1-0.

Andra halvlek blir inledningsvis jämn spelmässigt men i den 55:e minuten kommer bollen in i Sandviks straffområde där Adam plockar ner den och spelar bakåt till Johan Pantzare vars bredsida går tätt utanför. I den 59:e minuten slår Kotten en lång frispark mot straffpunkten och Danne Mäki är den som får huvudet på bollen som smiter förbi målisen till 2-0. Minuten senare är det Adam som får ett nickläge men denna gång går nicken tätt utanför. I den 70:e minuten kommer OA i ett fint anfall på högerkanten där inspelet når Johan Pantzare vars skott blir en halvträff men bollen går till Johannes Pekkari som ganska enkelt pangar in 3-0. SIK satsar nu nu allt på ett kort och lyfter upp mer folk i anfallet och har den 71:a minuten ett fint skottläge där Felle gör en fantastisk räddning där han får ut handen och styr bollen utanför stolpen. I den 77:e minuten kommer Sandvik i ett anfall med skott som Felle klarar men på returen är SIK:s Walter Dellmar framme och sätter bollen till reducering 1-3. Nästa läge för Sandvik kommer två minuter senare när det blir virrigt framför vårt mål men skottet som följer går över ribban. Sista kvarten blir relativt fri från farligare chanser utan efter ca 95 minuter blåses matchen av och OAFF vinner med 3-1.

Sett över 95 minuter är OAFF:s seger ändå rättvis då man skapade fler målchanser än Sandvik. Spelmässigt var det en jämn historia där OAFF gör en grym laginsats där alla är värda plusbetyg. I ett ramstarkt försvar går extrarosorna till Felix Pekkari i målet samt till ytterbackarna Liam Alldén och Nils Kenttä. På mittfältet plussar vi extra för Danne Mäki och Johan Svanlöv och anfallsmässigt går extraplusset till Adam Zingmark. I seriesegrande Sandvik går plussen till försvarets Andreas Ljung, mittfältets Max Lundqvist samt anfallets Ludvig Brännström.