23 september 2017
13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Luleå SK - Ohtana/Aapua FF

I en dramatisk match vinner Ohtana/Aapua på Hertsö IP mot Luleå SK med 3-2 (0-1)
Matchen inleds med att LSK får den första chansen då ett inspel från Jamshidi tåas utanför. OA:s första läge kommer i den sjunde minuten då bollen letar sig till Joel Hiltunen som skarvar bollen i ribbans överkant. I den 15;e minuten kommer Danne Mäki i en lång löpduell där han tar sig förbi siste försvararen men fri mot målvakten smiter skottet tätt utanför. Några minuter senare har Anders Palo en nick som också passerar utanför stolpen, samma sak med Johan Svanlövs kanon i den 20:e minuten. I den 26;e minuten kommer Hector med en frispark som passerar alla och vid bortre stolpen kommer Adam Zingmark men han nuddar bara bollen som smiter förbi det tomma målet. LSK:s Jamshidi får i den 38:e minuten bollen inne i vårt straffområde och lurar vår försvarare men Felle gör en fotparad på skottet. På den efterföljande hörnan från Jamshidi är Simon Spolander Liikamaa rätt placerad och bröstar in bollen till 1-0 för LSK. Halvleken avslutas med en nick av Adam som dock går över ribban. Pausresultatet 1-0 till LSK speglar inte matchen då OA haft fler målchanser.

Andra halvlek inleds bra av OA som har ett par halvchanser redan i inledningen. Istället är det LSK som kan öka på till 2-0 i den 56:e minuten när Mattias Olofsson får ett friläge och får bollen förbi en utrusande Felle. I den 60:e minuten har LSK ett jätteläge att punktera matchen då ett närskott går rakt på en liggande Felle. Två minuter senare har LSK ytterligare en bra chans när en hörna avslutas med att bollen går i stolpen. I den 65:e minuten får OA en frispark ett par meter utanför straffområdet - Hector skjuter frisparken över muren och in i målvaktens högra hörn till reducering 2-1. LSK får ytterligare en hyfsad målchans när man får nickläge från straffpunkten men över ribban. OA jagar nu kvittering och i den 80:e minuten nickar Adam från svårt läge men strax utanför. Minuten senare avlossar Daniel Mäki ett hårt skott som också går utanför. I den 83:e minuten kommer Joel Hiltunen i en rush inne i straffområdet, blir fälld med straff som följd. Fram stegar Hector och sätter en hård straff lågt intill målvaktens högra stolpe till 2-2. Nu börjar en dramatisk jakt från båda lagen på ett segermål, OA för att säkra seriesegern och LSK för att säkra kvalplatsen. I den 89:e minuten kastar Hector ett långt inkast som skarvas av Adam och via ett LSK-ben går bollen ut till Anders Palo som med en bredsida sätter segermålet 3-2.

Sett över hela matchen är segern rättvis även om LSK hade lägen att stänga matchen vid ledning 2-0. OA visade ändå styrka när man forcerade in såväl kvittering och segermål mot ett riktigt bra Luleå SK. I OA går plussen denna dag till backlinjens Anders Palo och Nils Kenttä. Offensivt plussar vi för Hector Garcia med två snygga mål samt kungen i luften Adam Zingmark och blixtsnabbe och svårfångade Joel Hiltunen. I LSK går plussen till backlinjens Victor Taavo, mittfältaren Jonathan Kylmänen samt anfallaren Mattias Olovsson. Domare Keijo Hyvärinen dömde säkert i en match med mycket känslor.
LSK - OAFF: Hörnor 7-4. Gula kort: 4-1, Röda kort: 1-0

Laget: Felix - Liam, Palo, Kotten, Nils - John, Mäki, Hector, Svanlöv - Adam, Joel
Avbytare: Martin T, Elias Y, Abdul, Yuones, Joel O, Johan P, Bosse.