Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ohtana/Pajala FF Seniorlag Herrar

19:30

Bodens BK

Referat: OAFF - Bodens BK

Ohtana/Aapua förlorar kvartsfinalen i Coop Cup mot Bodens BK med 0-3 (0-1)
BBK tar omedelbart kommandot men skapar inga målchanser under första halvtimmen. OAFF har egentligen inget anfallsspel utan första halvlek blir att spela på egen planhalva. I den 42:a minuten kommer ledningsmålet för BBK när William Eyang stöter upp bollen i nättaket. Vi går till paus med underläge 0-1 vilket vi måste vara nöjda med.

Andra halvlek blir inledningsvis likadan som första där BBK anfaller och OAFF försvarar sig. Det håller till den 60:e minuten då Lerwis Ellis ur misstänkt offsideläge lägger bollen förbi en maktlös Kotten till 0-2. Sista kvarten kommer OAFF l några anfall och är också nära att sätta en boll men tyvärr smiter den över ribban. Joel Hiltunen har också ett bra skott som dock går rakt på målisen. I slutminuten dribblar BBK:s Alinoli Swedi sig fram i skottläge och sätter snyggt in bollen tätt intill stolpen till slutresultatet 0-3.

Sett över 90 minuter är BBK:s seger solklar trots att man inte skapade jättemånga målchanser men man spelade ett mycket bra försvarsspel som gjorde att OA bara skapade en riktigt bra målchans på 90 minuter. I ett bra försvarande OA plussar vi lite extra för Liam Alldén som gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro. På mitten hade vi svårt att få fast bollen mot aggressiva BBK:are men John Kalla visade pigga fötter. Framåt hade vi svårt att hota det starka motståndet och det extra plusset går till Albin Tornberg som visade både snabbhet och tuffhet. I Boden går plussen till Gino Mauro i försvaret, Edward Prugh på mitten och offensivt var snabbe William Eyang ett ständigt hot.
Domare Oskar Nilsson dömde utmärkt!

Laget: Kotten - Liam, Kero, Adam, Micke . John, Svanlöv, Joel, Yassin, Martin T - Johannes P
Avb: Elias Y, Albin, Markus M, Younes, Felix, Johan P