14:00

OAFF

Referat: Bergnäsets AIK - OAFF

Bergnäset hemmabesegrar OAFF med 2-0 (1-0)
BAIK inleder vasst och redan i andra minuten tvingar man Kotten till en fin reflexräddning. Några minuter senare kommer en BAIK:are loss på högerkanten - skottet ur snäv vinkel tar i insdan av stolpen men turligt för oss ut vid andra stolpen. Efter den anstormningen kommer OAFF in i matchen och Johannes Pekkari har ett par bra skottlägen dock utan att få den rätta träffen. Ca halvtimmen in i matchen får BAIK en hörna som Andreas Kylmänen nickar in vid Kottens vänstra stolpe till 1-0. Slutkvarten blir jämn utan några vassare målchanser. Vi går till paus med 1-0 till BAIK vilket är rättvist.

Andra halvlek startar OAFF riktigt bra och man dominerar spelmässigt ganska stort. Vi har också flera målchanser där Johannes Pekkari har två riktigt fina lägen men idag har han inte marginalerna med sig. BAIK sticker upp ett fåtal gånger och i samband med en hörna som vi inte får bort kan Andreas Kylmänen sätta 2-0 ur misstänkt offsideposition. OAFF tappar inte modet utan skulle absolut få till ett mål och när Rickard Svarvare Digervall rivs ner med straff som följd hoppas vi på reducering. Magnus Jatko slår straffen hårt och högt - bollen tar i ribban och studsar ner i marken och målisen får bort bollen. Möjligen är bollen innanför linjen men det är svårt att hinna uppfatta. Matchen slutar 2-0.

Sett över 90 minuter hade oavgjort varit rättvist - BAIK skapar mer i första än vi medan vår andra halvlek borde gett något mål. I ett bra krigande OAFF går säsongens sista plus till Kotten i mål som spelade säkert och gjorde ett par bra räddningar. I backlinjen går plusset till Martin Kangas vars snabbhet är viktig i vårt försvarsspel. På mitten gör Mats Falck ett utmärkt inhopp och Joel Hiltunen kom bra i andra halvlek. Framåt var det Johannes Pekkari som fick lägena och nästa år sitter nog skotten igen! BAIK bäste defensivt var Andreas Kylmänen och BAIK:s bäste offensivt var Andreas Kylmänen. Domare Simon Granström dömde OK.

Laget: Målvakt: Johannes Ylipää
Försvar: Johannes Kero, Martin Kangas, Magnus Jatko, Mikael Krekula
Mittfält: John Kalla (ut 55), Joel Hiltunen, Daniel Mäki, Rickard Svarvare Digervall
Anfall: Johannes Pekkari (ut 70), Adam Zingmark
Ers: Mats Falck (in 55), David Pekkari (in 70), Örjan Pääjärvi