30 juli 2024
17:30

IFK Östersund

Referat: Ope IF - IFK Östersund

Förlust med klara siffror i DM-Finalen mot IFK Östersund. 2-8 var inte det vi hade önskat. För att vi ska kunna mäta oss prestations- och resultatmässigt i en sån här match så behöver vi ha en del saker som går MED oss och inte så mycket som går MOT. Att få 0-1 i baken och en skadad målis efter 6 minuter är ingen bra start. Starkt ändå att komma tillbaka och kvittera till 1-1 efter en kvart. Sen har vi en del bra sekvenser i första halvlek, men vi blir hårt straffade vid individuella misstag och trots en tapper insats av utespelare Sara Svensson i målet så stod det 1-4 i paus.
Lagom till andra halvlek så kom målis nr 3 för dagen då Ebba Aronsson kom in efter att ha stressat från jobbet.
Det första som hände var att hon får ett friläge mot sig, ett bra avslut och 1-5. Resten av matchen är det en bra kampvilja från Opetjejerna och vi skapar en del chanser, men det gör ju IFK Östersund också. Vi sitter inte riktigt ihop och det märktes lite för tydligt att det var ett tag sen vi spelade match.

En stor skillnad var den individuella skickligheten i en-mot-en där vi har svårt att komma åt dem. Det gick lite för enkelt att skapa målchans mot oss. Vi har också en del uppspel som går rätt i gapet på ett högt pressande IFK-spelare och det var en liten återblick på hur det såg ut många gånger under våren 2023.

Positivt är att vi fick en rejäl genomkörare och att tjejerna fortsätter kriga och försöka skapa trots stort underläge.
En annan positiv bit är att vi fortsatt ser giftiga ut vid fasta situationer offensivt. Det ledde bl.a till vårt kvitteringsmål i första halvlek. En fint slagen hörna av Jenny Cederberg nickades ner av Clara Amrén till Nova Hägred som tryckte in bollen i mål. Vi har även en boll i mål av Clara Amrén efter en frispark, men det dömdes bort för offside. Vårt andra godkända mål gjordes av Elira Gashi efter förarbete av Nova Hägred.

Arbetsinsatsen är som sagt klart godkänd, men vi hade inte tillräckligt hög kvalitet i det vi gjorde individuellt och som lag idag. Det extra plustecknet för dagen går till Clara Amrén för hennes härliga inställning och jobb. Sen måste givetvis Sara Svensson ha mycket beröm för att hon som relativt ny i A-truppen kliver in och ställer sig i målet större delen av första halvlek mot ett division 1-lag. Tufft gjort!

Vi får hoppas att vi kan ta med oss de positiva bitarna och slipa bort de enkla misstagen till lördagens match mot Härnösand.