20 augusti 2024
18:30

IFK Östersund

Referat: Ope IF - IFK Östersund

Att leda en match och kanske speciellt en DM-Final med 1-0 i matchminut 85 och sedan förlora med 1-2 är rejält surt.
Besvikelsen över resultatet överskuggas dock av det faktum att det här hopmixade Ope-laget gjorde en alldeles strålande insats i större delen av matchen. I första halvlek är Ope klart dominanta och ledningen kom efter en fräck frispark från Ella Handler. Ledningen borde kanske ha varit något mål större i paus.
Även i andra halvlek var det en strong insats, men i slutet av matchen tog IFK över mer och mer och till slut kunde vi inte stå emot längre. IFK tryckte in två mål i slutet och tog hem segern. Det är målen som räknas, men om vi ser till hela matchen så är resultatet inte helt rättvist. Vi får gratulera IFK till segern, men Opetjejerna kan vara stolta över sin insats och då framförallt med tanke på att de inte spelat tillsammans innan.
Roligt att se de yngre tjejerna i A-truppen ta ledande roller på ett annat sätt än i A-matcherna och väldigt glädjande att se tjejerna från Ope 2 och Ope U komma in och ta för sig på ett så bra sätt.