21 maj 2023
00:00

Kareby IS motionslag

Referat: Nödinge Motionslag - Kareby IS motionslag

Då var det dags för returmatchen mot Kareby och vi var taggade att ta revanchen för förlusten för en månad sen. Med stora planer och ny taktik gick vi in i matchen men planerna förstördes redan efter 2 minuter när Kareby gjorde det första målet. Vi blev lugna och följde taktiken disciplinerad och fick matchen mestadels under vår kontroll. Försvaret var stabilt och vi fick ihop flera fina kombinationer, som tyvärr inte belönades med ett mål än. Efter drygt en kvart var det Jamal som äntligen gjorde den förtjänade kvitteringen. Efter första pausen blev det sämre med vårt spel. Även om det var fortfarande vi som hade en del chanser, saknade ibland en bra idé. Ändå pressade vi fortfarande och försökte gå i ledningen. Vi slutligen lyckades efter 25 minuter med ett häftigt skott av Arni - kallt som en isländsk glaciär! I fortsättningen fanns det fler chanser för oss att öka ledningen men samtidigt började vi bli mycket mer okoncentrerad och så var det inte alls oförtjänad att Kareby utnyttjade ett av våra fel för att kvittera återigen precis innan pausen.
Vi kom ihåg vår matchplan efter pausen och hade även fler chanser i den sista tredjedelen som vi tyvärr gav bort ganska lätt. Men drygt 5 minuter innan matchens slut lyckades vi. Efter en jättefin löpning av Jamal, såg han den fristående Christian som hade det lätt att slutföra. Då var det avgjord, tänkte vi. Kareby tog allt som de hade och de dominerade de sista 5 minuter, när alla var redan lite trött i den här vårvärmen. Efter vi hade lite tur med ett skott mot stolpen, gjorde Kareby 3:3 med slutsignalen.
Lite otur idag, men vi kan konstatera att spelet gick mycket bättre den här gången. Mycket bra teamwork, alla kämpade för varandra och bra kommunikation på och bredvid planen.

Mål: Jamal (1), Árni Konráðsson (1), Christian Flodin (1)