Månsarps IBK B

Referat: Husqvarna IK B - Månsarps IBK B

Tack!!!. Det vill jag säga till killarna. Som avslutade på bästa sätt i Huskvarna sporthall B.
Vi alla vet att hemmamatchen mot Huskvarna avslutades på ett icke acceptabelt sätt.
Men idag så visade både ledare och spelare att det var innebandy som gällde. Något som också bidrog var valet av domare från förbundet. Där vi hade 2 starka och aktiva rättskipare.
Första perioden, är faktikst allt annat än bra från vår sida. Vi börjar ok. Men när de får en utvisning efter 2:30, så slarvar vi grovt i PP och deras nr 29 gör 1-0. 2 minuter senare har vi nytt PP. . Då upprepar sig samma visa, så 2-0 till Huskvarna. Vår första femma var tyvärr inte riktigt etta på några bollar här.
Dock så behöver vi bara 15 sekunder att studsa tillbaka. Gustav Johansson som kommit in i andra femman, efter att Anton Stenmarker fått sätta sig vid sidan (huvudskada), håller sig påpasslig framme och drar in reduceringen. Minuten efter vill storebror Kalle inte vara sämre. En soloräd, mot en back som blir passiv, gör att Kalle kan lirka in bollen. 2-2 07:18. Sett till spelet kanske inte helt rättvist. Det är också Huskvarna som har lite mer i första. De får straff, efter att återigen förstafemman rört till det. Straffen skjuter de över. Tiden då är 11:58. 3-2 gör Huskvarna efter att vi lämnat en kille fri i slottet. Tid 12:47. Hampus är på bollen, men avslutet är för nära. Tur då att vi har en massa Johansson i laget. Kalle gör sitt andra !! mål i perioden till 3-3, efter pass från Kalle Jansson. Tid 17:01. Detta blir pausresultat, och det får vi absolut vara nöjda med .Ingen välspelad period alls från oss. Tändningen saknades hos vissa. Och vissa ville helst gå på egen hand. Som tur är så blir det bättre.

Efter några väl valda ord i paus. Så gör vi en stabilare andra period. Framförallt har vi mer tryck i anfallzon. Även om Huskvarna har några lägen. Hampus är bra i andra perioden. 3-4 gör Gustaf Hvirf efter att Hampus kastat ut bollen till honom. Eller var det inte Tom som gjorde målet ? assist Gustaf ? Detta efter bra försvarspel i sekvensen innan. 05.26 får Huskvarna utvisning nr 3, och nr 2 för samme spelare. Detta PP blir betydligt bättre. Hampus som varit inne på 2 baklängesmål i PP får nu bidra framåt istället. Assist från backpartern för dagen Willem. Sedan har vi som sagt bra tryck. Samt försvarar oss på ett helt annat sätt än innan. 19:35 får vid 3-6, viktigt, då vi som sagt legat på för mer mål. Vem gör det ? Gustav Johansson, som blir 2-målsskytt precis som brorsan. Kul med intern brödrakamp. Dagens andra brödrakamp, mellan Bergströmx 2 slutar 1-1. Paus 3-6, 0-3 till oss i perioden. starkt.

3:e börjar med press från Huskvarna i första bytet. Men sedan så är det spel mot ett mål ett tag. Anton Stenmarker vaknar till i 3:e efter sin ofrivilliga paus i första. 3-7 gör han 01:02. Sedan får återigen Hampus trycka in ett mål minuten senare. En minut ytterligare framåt, smäller Stenmarker in 3-9. 07:24 fullbordar han sitt hattrick i perioden, och gör 3-10, återigen efter ett utkast av Hampus i målet. 3-11 gör Jonte enligt statistiken, kommer inte ihåg om det var så. Men minns assisten från Micke J. 14:50, får vi vår första utvisning, för slag. Hampus. Vi tar TO och sätter in Ebba i mål. Hon får rädda 2-3 bollar, innan vi gör mål i numerärt underläge. Målet görs av Oliwer Bergendahl, assist från Jonathan. Oliwers avslut höll hög klass. Tyvärr så är det felrapporterat, såtr Jonte som målskytt. Och Oliwer assist. efter målet får hemmakeepern nog, och slår till målet och springer iväg. In med en pigg kille född 75 istället, som håller nollan.
Huskvarna får smälla in ett tröstmål efter att vi virrat omkring lite i eget område. Ingen chans på målet för Ebba. Som gör en fin insats när hon kommer in. Slut 4-12.
Som läget är nu så var ju matchen utan publik tyvärr. Men jag kan garantera att våra killar bar den lila tröjan med stolthet idag.

Lite spelarkritik.
Målvakterna: Hampus, svår första period, där vi mer eller mindre ger bort 3 klara chanser. Gör en jättefin andra period. Ebba, kommer in och spelar väldigt respektlöst. Minns framförallt räddningen med vänsterhanden. Killarna lägger också ner jobbet för henne när hon kommer in, vilket är kul och se.

Förstafemman: Hade väl ingen lysande förstaperiod. Men försvarade sig bättre i andra och fick också chanserna till slut. Plus till Willem, som spelade ett lugnt försvarsspel. Tom bra som vikarerande kapten idag också

Andrafemman:: Är väl den som varit mest intakt under hela säsongen. Även om de var inne på 1 mål bakåt i första. Så spelar dom verkligen bra ihop. Stort plus till både Calle och Oliwer, som gör ett jättejobb i försvaret, och framförallt vårdar boll bra. Stenmarker 3 mål, går ju inte och blunda för heller. Och Gustav J (Gustav spelade i 3:e femman 2:a och 3:e perioden) som aldrig hade spelat innebandy innan han började får avsluta säsongen med 2 mål. Jättekul och se.

Tredjefemman. Är väl våran bästa i 2 perioder. Elliot som gjorde comeback, gör en gedigen insats som center. Synd att säsongen är slut bara. Hugo Claesson är helt klart vår bäste spelare idag. En fröjd och se honom på planen. Byggde upp många anfal, var alltid först tillbaka vid bolltapp. Framförallt pratar han med sina lagkamrater och underlättar..

Jag blir oerhört stolt över killarna idag. Det låg en anspänning i luften innan. Men vi koncentrerade oss på rätt saker.
Tack alla killar som tog sig tid en lördagskväll och avslutade seriespelet på bästa sätt. Ingen vila för dom lila