19:30

Mossens BK

Referat: Torslanda IK (Svart) - Mossens BK

Ännu en sen kvällsmatch i höstmörkret, denna gång ute på Torslanda IP mot hemmatjejerna i TIK.
Det blev till slut delad poäng efter att Mossen varit i ledningen två gånger, den här matchen borde vi dock ha stängt efter de två första perioderna.

I och med att vi hade en ganska stor trupp på plats (13 spelare) så hade vi en rejäl ruljangs på positionerna.
Tre olika målvakter, tre olika balansspelare och flera skiften mellan försvars- och anfallsspelare gjorde att kvalitén blev lite skiftande, det är dock bra att testa att spela i lite ovana positioner, det ökar på spelförståelsen och vi slipper cementera roller tidigt.

Matchen då? Jodå det var Cicci som med sin nu mer legendariska vänsterfot gav MBK ledningen i den 7:e matchminuten, efter assist från Ebba löpte Cicci in i straffområdet och placerade bollen snyggt i målvaktens vänstra hörn.
Hela truppen spelade bra, de var löpvilliga och hade vårdat passningsspel, det var sällan hemmaspelarna kom över planhalvan och det tog nästan 10 minuter innan Torslanda hade sin första riktiga chans, ett skott som rullade ett par meter utanför Tindras högra stolpe.
2-0 målet hängde i luften så det kom som en liten kalldusch när Torslanda kontrade in en kvittering i periodens sista skälvande minut, Tindra gjorde en snygg benparad mellan stolparna men på returen lyckades inte backarna rensa undan bollen och en hemmaspelare fick fritt spelrum, 1-1 och kvitterat.

Moralen var dock hög, vi kändes som det bättre laget och det dröjde inte längre än 5 minuter in på andra perioden då Hedda påpassligt bröt ett inkast och kom i fritt skottläge, trots att skottet gick på målvakten var det tillräckligt hårt för att hemmamålisen snöplig tappade in bollen, tror t.o.m. det var en hederlig tåpaj :)
Tjejerna trummade på men överarbetade anfallsspelet lite väl mycket, vi vågade inte riktigt gå på avslut trots att flera fina chanser fanns. Periodens prestation stod istället Elsa för i sin målvaktsposition, alla trodde på ett Torslandamål efter att deras ena anfallare fått till ett bra och välplacerad skott från vänsterkanten, Elsa fick dock fingrarna på bollen och styrde den i stolpen. Bollen rullade retligt på mållinjen innan Fanny lyckades rensa bort bollen.

I tredje perioden föll vi tillbaka lite och den offensiva lusten var inte på topp, det blev mycket spel på mittplan där hemmaspelarna dominerade, tror våra ytterbackar föll lite för långt ner i banan och kom inte till sin rätt offensivt, balansspelare blev lite för ensam på mitten.
Dessvärre var det också tjejerna i rött som gjorde sista periodens enda mål.
När fyra minuter återstod av matchen så slog en hemmaback en lång och hög boll in på Mossens planhalva, vi lyckades inte få kontroll på bollen som fick studsa både en och två gånger innan en Torslandaspelare hann först på bollen och behärskat kunde slå in 2-2, surt minst sagt och lite onödigt, sådana bollar ska bara rensas bort.

Sammanfattningsvis:
Med lite mer kyla så hade vi tagit alla tre poängen idag, helt klart. Torslanda var dock fysiskt starka och hade ett par riktigt bra spelare som skapade mycket oro, speciellt i sista perioden när vi inte riktigt var på tå. En kul och spännande match var det i alla fall. Tack för det tjejer!