Västerås SK FK - Lysviks IF 1-1 (0-0)

Då har helgens intryck smält och man kan fixa referatet.
Det blev en härlig Lördag där tjejerna gjorde en heroisk insats för att fixa poäng i 60-årspresent till Såta och de gjorde att fortsättningen på dagen/kvällen blev kanon. Detta då de fixat en överaskningsfest vid hemkomst som smygstartade i bussen men födelsedagsbarnet hade inte en susning över att det skulle bli fortsättning vid hemkomst genom en trevlig kväll för Såta med många vänner från olika sammanhang.
En extra eloge till Ida som upplät sitt hem till födelsedagsfesten.

Om vi går över till matchen så var det hårdsatsande och storfavoriten till serieseger Västerås SK på bortaplan som gällde och svårare uppgift finns nog inte i denna serie. Vi som visste vad som väntade på kvällen var av tidigare erfarenheter lite oroliga att fokus kanske skulle ligga på fel ställe men årets trupp visar upp ett riktigt kanonfokus när de väljer att visa den sidan.
Som väntat så var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen men då vi lärt oss hur de vill anfalla så var vår försvarsplan väl inpräntad under veckans träningar. Vi låg rätt så deras långa bollar på fantastiska kantlöpare togs bort helt men de hade andra ideer för att få dom i inläggsläge. Deras innermittfälatre o anfallare rörde sig upp o ner med otaliga platsbyten för att få luckor mellan ytter o innerback att sticka ut bollar på ytor att löpa in på. Detta gjorde att Alina o Tilda fick slita hund upp o ner och ha bra sammarbete med försvararna när de skulle byta spelare etc. Inledningsvis blev det en del tillfällen som de lyckades lura oss och få hålen de ville ha att rulla in bollar på men vi låg oftast bra i försvaret så inläggen kunde blockas med många hörnor som följd.
Deras försök till att bygga upp anfall genom mitten togs helt bort då Lotta hade full koll på deras spelfördelare som låg som defensiv mittfältare vilket gjorde at hon knappt rörde bollen i första halvlek.
Deras hörnor och inläggsspel togs nästan helt bort av målElin som säkert plockade ner allt som kom utan minsta tvekan och på de skottförsök som kom stod hon alltid rätt placerad så de hamnade i trygga famnen utan returer.
jag noterade en riktig farlig chans som kom när en lång hörna nickades in tillbaka centralt av oss vilket gav dom ett skottläge mitt framför mål från ca 10met men bollen gick i ribbans överkant så vi kunde pusta ut.
Vi själva hade i motvinden svårt att få till något spel på deras planhalva då vi ofta fick freda oss i defensiven genom att lite på chans lyfta upp bollen långt och där kunde vi inte suga ner bollen o behålla den inom laget.
0-0 i paus i motvinden kändes ganska bra även om de hade stort bollinnehav och tror de var mer bekymrade över att inte skapa fler chanser på sitt spelövertag. Detta syntes också i korridoren då vi gick till omklrummet för där står deras videoanalytiker (ja de har sån i sin stora stab) med tränaren o kikar på klipp från halvleken för att hitta på nått nytt att lösa upp vår defensiv med.
Vi körde pausgenomgången utan video men de funkade också med lite diskussioner om några detaljer.

Deras analys hade gett ett synligt resultat o det var att deras spelfördelare som Lotta plockat bort bytte till en offensivare position men märktes inte närmvärt mer förrän i slutet när vi trycktes ner och det blev ytor på vår planhalva.
Vi hade nu medvind i andra och inledde riktigt piggt och kunde nu etablera spel lite högre upp i banan vilket nästan gav oss ledningen i 47e min. Tilda tog tag i bollen centralt och hittade ut till Elin på högerkanten som slår ett inlägg.
Inlägget stöts undan men bollen hamnar hos Alina som ger sig skottläge från strafflinjen och skottet rammar insidan vänstra stolpen o ut i plan där de kan slå bort bollen,
Detta gav oss ännu mer självförtroende då vi nu vågade hålla i bollen på mitten och spela ut på fria "wingbacks".
Detta gav utdelning några minuter efter Alinas stolpskott när Elin B hittar Emelie med ett inkast och Emelie slår en låg boll in centralt. Amanda har löpt in och skarvar bollen mot mål men bollen tar i stolpen där Erika fullfölt sin löpning och dyker upp i samma ögonblick vilket gör att hon enkelt kan stöta in bollen med nån del av kroppen.
Blev vi lite chockade var det nog inget mot vad VSK var för vi behövde bara 5min med kontrollerat spel på deras planhalva för att göra mål och ha en boll i stolpen.
Vi håller spelet bra uppe ett tag till men de trycker upp mer folk så vi får svårare och svårare att ha bollkontroll längre stunder.
Många blev naturligtvis trötta och det blev några byten efter ca 20min. Blir ofta lite oroligt efter byten innan de nya hittat rätt så de påverkade också säkert till att deras tryck blev hårdare o hårdare.
Om jag inte hade så många chanser antecknade i första blev det desto fler sista 20min när vi sjönk långt ner med laget.
I 67e min slår de en lång frispark som ger öppet skottläge men avslutet blir kraftlöst och Elin kan nypa skottet.
Minuten senare visade vi att får vi läget så går vi för det när Nora vinner boll utanför straffområdet och nyper till med dages andra stolpskott som resultat.
I 69e minuten kommer de i en omställning och då vi är lite för heta på gröten när vi stöter kan de ta sig fram till bra inläöggsläge till höger och då en spelare kommer perfekt med pannan är vi säkra på kvitteringen men bollen susar över.
Till slut kunde de dock få in sin kvittering när en boll efter en hörna rullar ut långt till vänster där de är först och kan sikta in ett nytt inlägg som susar i en båge nära mål mot bakre stolpen där de vinner en nickduell med boll i nät som resultat.
Lite för tidigt för att de skulle kännas bra så nu väntade 20min med segermåljagande och trycket blev tungt speciellt mot vår vänsterkant men där hade vi vår bästa spelare för dagen Erika och hon stred för sitt liv genom närkamper, glidtacklingar och hemjobb av högsta klass och det var många lägen som försvann för dom i sista sekunden när hon dök upp som en gubbe i lådan.. Även Alina ska en eloge som den lagspelare hon är då hon i grunden är en offensiv spelare men när de krävs är de stenhårt jobb defensivt som gäller så sista kvarten var hon mittback långa stunder och där stoppade flera anfall.
Sen ska vi naturligtvis tacka Elin för att det bara blev ett mål i baken för som skrevs tidigare plockade hon allt hon skulle o lite till som i 84min när de kan dribbla sig igenom vårt försvar men skottet kan Elin via en kanonparad styra till hörna. Ännu värre blev de i 86e min när de skjuter ett skott som styrs av oss upp i en båge över Elin men på nått mirakulöst sätt kan hon vifta bort bollen på mållinjen och hon har inte själv nått bra svar hur de gick till.

Matchfakta: 1-1 (0-0)
Hörnor 1-11 (1-7)

1-0 49min Erika (Amanda) Amanda styr ett inlägg i stolpen där Erika dyker upp o kan stöta in bollen me nån kroppsdel
66min Linnea o Nora in Emelie o Tilda ut
1-1 73min Långt inlägg från vänster kan nickas in vid bakre stolpen.
76min Jonna in Lotta ut
79min Tilde in Amanda ut