29 juni 2024
14:00

Lysviks IF

Rynninge IK - Lysviks IF 2-3

Sista matchen innan välförtjänt sommarvila gick av stapeln i Örebro mot Rynninge och det blev en match där segern tillängnas Elin B som fick avsluta dagen på Örebro Lassarett efter en nickduell med Rikspelare som gick samma öde till mötes.
Skönt dock att under kvällen höra att det blev hemfärd trots ett antal stygn o lättare hjärnslakning.
På pappret en match vi ska vinna men som senast vi var i Örebro saknades ett antal spelare av div anledningar samtidigt som de har fått spelare tillbaka när skolor slutat och till denna match även lånat in spelare från Elitettanlaget Örebro Sk Fk så vi kände det skulle bli en tuff nöt att knäcka.
Vi är direkt från start lite avvaktande vilket kanske inte är konstigt då vi pga spelarfrånvaro ändrat om en del i laget samtidigt som de har några spelare som rör sig irrationellt upp o ner höger -vänster och när vi inte pratar o styr varandra får vi springa mycket i tomma speciellt på mitten. Det är dock vi som skapar första farligheten i 5e minuten när vi kombinerar oss fram fint och Alina får bollen mot back o me de självförtroende hon har nu så går hon enkelt runt henne i vänsterläge men avslutet kan målisen parera.
Några minuter senare vinner Tilda boll centralt och spelar till Hilma som från ca 20met drar till ett tungt distansskott strax över.
Som många lag gör numer försöker de hela tiden spela upp från mv till back osv vilket vi bara tackar o tar emot för lika ofta som de kommer loss me bollen kan vi bryta uppspelet och skapa farligheter.
I 14e minuten skriver vi nästan in mål för Rik när de till synes enkelt kommer runt på vår högerkant med inspel mot inlöpande forward som styr bollen mot mål men Elin gör nog som det känns en helt matchavgörande idioträddning på detta avslut.
I detta skede av matchen känns det som det bara är Maja S som är riktigt med i matchen för oss då hon är aggresiv o tuff i duellerna. I övrigt är det Rik som är hetare rakt över och med många platsväxlingar låter oss slita hårt men de skapar inga stora lägen förutom den tidigare nämda.
Vi är dock farligare när vi kommer fram o skaffar fler hörnor och det är det som i 26e minuten ger oss ledningsmålet.
Efter en vänsterhörna kommer bollen ut till Nora som får till ett bra skott som mv räddar fint men rensningen hamnar hos Alina som står på andravåg idag o de var ett bra coachdrag då hon på vollley med högeryttersida lyfter bollen i en båge över målis o in i bortre gaveln. Detta var inledningen på en händelserik 6-minperiod då vi i 31e min kan utöka till 2-0 efter ett Drillomål.
Maja brytpassar ett uppspel till Amanda som på en touch skarvar bollen till Emelie som löper in o tar ett lågt skott som går in under en kasatande målis. Tyvärr går det bara en minut innan deras reducering kommer på en lite omdisskuterad situation.
De börjar med att vi ger bort bollen på vär väkant med inspel som följd där Elin kastar sig men tappar bollen samtidigt som hon får en spark i huvudet och blir liggande. Domaren blåser ej av och våra spelare slutar spela så när bollen går upp i plan kan deras mittfältare enkelt lägga in bollen i tom bur. Naturligtviis ska domaren blåsa av när mv ligger ner pga huvudsmäll från motståndare men vi får inte sluta spela utan nån måste löpa ner i målet o täcka skott.
Detta var dock inte orättvist men lite symtomatiskt då vi inte hade många 50-50 domslut med oss vilket vi ser senare.
I 39e minuten är vi så ytterst nära att utöka ledningen när Nora lyfter in en boll som seglar över mv men i ribban o bollen går sedan ut till Tilda som fr 20met får till ett fint lågt skott som stryker ena stolpen.
Rynninge lite bättre spelmässigt i första men vi är farligare när vi kommer fram.
Vi avslutade första med ett ribbskott och inleder andra med ett då Tilda bryter på mitten o tar bollen frammåt innan hon sticker fram en fin boll till Hilma som spelar in till Jonna som får fin träff och bollen rammar ribbans underkant.
Några min senare får Emelie boll på kanten som hon slår in centralt mot inlöpande Amanda som skjuter över. Minuten senare kastar Elin ett fint inkast som friställer Emelie men skottet gör målisen en kanonräddning till hörna på men varken domare el linjeman ser detta och det kunde blivit riktigt matchavgörande då Rik i nästa anfall lite enkelt spelar sig till ett friläge som utnyttjas. Horribelt att man som matchledare missar en sån solklar hörna men var som sagt inte enda domslutet mot oss.
Detta kändes som de kunde bli en matchavgörande situation men Alina hade andra tankar så när hon ett par minuter senare får bollen via Amanda på en utspark utmanar hon två försvarare som hon enklet går runt och denna gång är avslutet kanonsäkert.
Då det kändes lite svajigt i defensiven och vi kört slut på oss på mitten gjordes nu byten och vi gick ner på fyrbackslinje för att få övertag därbak. Direkt efter det skapar vi några fina lägen då Elin med ett nytt fint inkast som ger Amanda bra läge till vänster om målet men bollen smiter förbi. Minuten senare har vi ett fint anfall som ger Emelie kanonläge och hon sätter bollen imål men helt plötsligt dömer domaren offside och tror inte linjemannen vinkade. Flera som stod i bra linje som åskådare sa att de var ett stort misstag. I 69e minuten broderar Emelie o Amanda sig fram innan Amanda tar ett tungt skott som mv räddar med retur rakt ut men ingen av de våre är med på den.
Sen kommer i den 72:a minuten situationen som gör att segern känns mindre viktig när vi får en frispark till höger.
Den slås in bra och bollen stryker Emelis huvud men bakom kommer lagens bästa huvudspelare som inte tvekar en sekund och det blir en riktig smäll som skickar bägge till sjukhuset. Tråkigt dock att varje gång de händer skador på fotbollsplaner blir man förundrad över vilken tid det tar att övertala SOS att skicka ambulans. Känns som de är nog inte så farligt för de är bara en fotbollsmatch.
Lite jobbigt att starta om matchen efter ca 30min men vi kan i 79e minuten genom Amanda få en fint läge efter att hon starkt skapat sig skotläge som mv tippar till hörna. I 82a min kom så stora chansen till avgörande när Emelie lyfter fram bollen till frilöpande Amella som från mittlinjen blir helt ren. Hon gör allt rätt då hon tar det lugnt o siktar men mv gör en fin räddning och på returen kan en back styra ut till hörna.

Machfakta: 3-2 (2-1)
Hörnor 6-1 (3-1)
avslut på mål 7-3 (4-2)
1-0 26min Alina.Hörna som efter kanonräddning på Noraskott kommer ut till Alina som med ytersidan lyfteer in bollen fr 15met.
2-0 31min Emelie (Amanda) Maja bryter uppspel o boll via Amanda till Emelie som avslutar på ett tillslag under mv
2-1 32min Efter bolltapp till vänster boll in o Elin får smäll så reuren ut ger öppet mål utan mv (skulle ev blåsts av)
2-2 53min Efter missad hörna av domaren vänder de och får friläge
3-2 55min Alina (Amanda) Lång utspark som Amanda styr vidare till Alina som i fart drar sin back o avslutar säkert.
63min Matilda in Tilda ut
68min Amella in Nora ut
72min Tilda in Elin B ut