19 juni 2024
19:00

Lysviks IF

Hertzöga BK - Lysviks IF 2-0

Det blev en sur förlust i derbyt mot Hertzöga under midsommarveckan efter en bra insats av våra tjejer.
Spelmässigt lite övertag för HBK sett till hela matchen men chansmässigt hade vi fler klara chanser men skotten gick på målis eller över i fina lägen.
Vi började matchen bra och hade bra kontroll på deras bollrullande samtidigt som vi skapade bra chanser via omställningar.
i 6e min snappar Amanda upp en boll utanför straffområdet och skaffar sig bra skotlägen men mv parerar ut bollen i sidled där försvaret är snabbare än oss på andrabollen.
Som sagt så hade vi bra koll på deras spel och det var väl endast på fasta situationer som de oroade framförallt på långa inkast.
Det är istället vi som får de bästa lägena som i 12e minuten när Alva lyfter fram en fin djupledsboll som friställer Emelie som löper in mot mål och avslutar men tyvärr är avslutet lite nära mv så hon kan göra en fotparad på skottet.
I 17e min får HBK sitt första stora läge och det efter en hörna som ger dom två skottlägen i gröten framför mål men vi blockar och Elin kan nypa de andra avslutet.
Minuten senare lyfts en boll mot Amanda i straffområdet och hon vänder bort försvarare vilket ger fint skottläge men skottet över.
Vi känner nu lite målvittring men får en liten kalldusch i 20e min när de efter ett av många långa inkast kan ta ledningen efter att två vunna dueller vid strafflinjen gett fritt skottläge ca 9met från mål. Lite surt då vi inte står riktigt rätt på inkastet trots att de haft 3-4 st likadana tidigare i halvleken.
Vi viker dock inte ner oss utan får ännu en målchans några minuter senare när Amanda får till ett fint distansskott som stryker ribbans översida.
Efter 30min kommer deras första målchans efter spelsekvens när de rullar upp oss på sin väkant och skaffar sig bra skottläge som Elin snyggt kan rädda till hörna.
Efter detta blir deras spelövertag större då Alina o Hilma som jobbat häcken av sig centralt blir trötta då de haft tre spelare mot sig på centrala mittfältet. Det blir dock inga stora chanser trots deras bollövertag sista kvarten då försvaret står rätt och kan avstyra de försök till genombrott som de har.

I paus gjordes lite justeringar gällande placeringar på långa inkast och hur ge understöd till Hilma o Alina på centrala mitten.
Då även deras centrala mittfältare slitit ont byts en av dom ut i paus och en annan lite senare vilket gör att vi nu får bra kontroll över den delen av planen.
Redan i första anfallet i andra hlek skapar vi en fin chans när Amanda till vänster får bra skottlägen men de vill sig inte så skottet går över.
I 50e minuten kommer ett bra distansskott från Hbk men Elin är på tå och kastar sig raklång och kan styra ut bollen till hörna.
Spelet är nu lite böljande men bägge lagen har svårt att bryta igenom innan vi i 59e minuten skaffar oss ett friläge igen. Detta då Hilma vid en snabb omställning friställer Emelie centralt men skottet som känns som en tåfjutt kan målisen kasta sig o styra ut till hörna.
Matchbilden fortsätter med mycket mittfältsspel utan att lagen kan bryta igenom försvaren men Hbks fasta är deras spetsvapen.
Det fick vi se i den 65e min när de får en frispark i högerläge och den blir riktigt farlig då bollen seglar högt mot bortre delen av målet men ribban räddar oss denna gång.
Sista 20min är det många trötta ben på plan men två inhoppare skapar lite lägen för oss. Tilda som kommit in på vänstermitt gör två gånger fina diagonala innlöpningar mot mål och speciellt den ena var inte långt från att bli helt lyckad.Såna löpningar från ymf är svåra att försvara sig mot om löpningen och inspelet är bra timad.
Även Jonna som kom in på andra kanten var nära att få näta på sina gamla lagkompissar när hon i 80e min vinner boll vid strafflinjen och får till ett skott som dock smiter strax utanför stolpen.
Som lök på laxen kan de på övertid sätta tvåan när ett till synes harmlöst distansskott styrs via en Lifare förbi en helt ställd Elin i mål.
Sammantaget en bra match mellan två bra lag som verkligen försökte vinna. Att Hbk på sin konstgräsplan hade mer boll än oss var förväntat då de är riktigt passningsskickliga på konstgräs. Vi spelar mer rakt och skapade fler fina lägen än dom vilket borde gett minst en pinne men effektiviteten behöver vi skärpa till då man måste spräcka nollan om man ska vinna.

Matchfakta 0-2 (0-1)
Hörnor 2-6 (1-3)

0-1 20min Långt inkast som ger fritt skooläge efter två vunna dueller vid strafflionjen.
35min Amella in Alva ut
67min Tilda in Nora ut
69min Jonna in Amella ut
0-2 91min Turmål då långskott styrs av Lysviksspelare förbi en maktlös målis.