IF Karlstad Fotboll

Lysviks IF - IF Karlstad Fotboll 2-2

Kronamatch me mycket folk, ok väder om man undantar kraftig blåst var förutsättningen för dagens värmlandsderby mot ett Karlstad i kanonform som kom efter en solklar vinst mot serieledarna senast.
Det blev trots besvärlig sidvind en riktigt bra damtvåamatch då bägge lagen förstod att bollen skulle hållas på marken.
Även om spelet var bra från bägge lagen blev det ganska chansfattigt vilket kommer synas i referatet då lagens defensiv oftast hade bra koll på motståndarnas offensiv. Att det endast blev tre hörnor i matchen bekräftar att lagen hade svårt att komma ner i farliga lägen och sällan vi har matcher under 10 hörnor.

Första fem minuterna är vi väldigt passiva och låter motståndarna kontrollera spelet då vi slarvar mycket med passingar och inte tar kamp ordentligt. När rosten sprungits ur kommer vi in i matchen och i 8e minuten får vi en hörna som Elin kommer perfekt på men nicken går i bakhuvudet på försvarare o ut till ny hörna....trodde vi men de blev inspark dömt. Tyvärr inte första konstiga domslutet i matchen.
När vi nu kände att vi kommit in i matchen fick vi en riktig kalldusch i 12e minuten när L Berger får en sekund ostörd och hittar då fram till frilöpande anfallare som avslutar men Elin gör en fin räddning. Tyvärr går bollen ut på motstående sida där en motståndare är först och kan rulla in bollen mot mål och den döms inne innan vi hinner rensa bort den. Vi är tyvärr lite passiva o tittar på när Elin räddar innan vi reagerar på att bollen fortsatt är i spel.
Minuten senare är Erika på väg igenom på vänsterkanten men stoppas av ett ryck i armen utan åtgärd???.
Efter en kvart slår Maja en fin boll i djupled som ger Emelie fri yta till höger men är lite för långt från mål för att avslutet ska oroa.
I 21:a min har vi ett fint anfall på högerkanten Maja----Alina---Nora som slår ett bra långt inlägg men tyvärr har vi löpt in för tidigt så ingen finns på tomma ytan vid bakre stolpen.
Vi har nu tagit tag i spelet och är det lite bättre laget även om de hotar när Linnea B får bollen under kontroll då hon är skicklig på att ge framlöpande medspelare fina bollar. De gör att vi inte kan slappna av de minsta även om vi för spelet för djupledshotet finns hela tiden och är inte beroende på spelövertag. I 36min har vi en fin kombination på vänsterkanten och Emelie testar en lobb som dock går över. Halvleken går mot sitt slut och de känns surt att ligga under när vi gör en bra halvlek men i sista minuten kommer till slut en rättvis kvittering. Vi har ett anfall till höger där Hilma lägger bak bollen till Maja som från ca 40met lyfter bollen mot mål och om det är skott eller inlägg spelar ingen roll då bollen seglar över en lite atackerad målis o in i mål. Majas första mål i LIF. Grattis
Rättvis kvittering och mungipor upp i paus.

Vi fortsätter i andra halvlek på samma sätt som vi avslutade första att vårda boll bra och kontrollera matchbilden.
I 51:a min vinner Alina boll på mittplan följt av att hon driver upp den innan boll ut till Nora som slår ett inlägg/skott som mv bara kan se gå över sig men tyvärr i ribban.
I 59.e min kommer sen matchens mest diskuterade situation då deras mv sjabblar lite vid en till synes enkel långboll så Emelie kan ta bollen och sen blir det lite kalabalik. Det som hände var att när Emelie ska chippa bollen över mv för att få öppet mål så tar hon bollen med handen vilket upprepas en gång till o då blåses frispark. Rätt så långt men sen ger domaren gult kort till mv vilket är mycket konstigt för läser man regelboken är detta solklart rött för förhindrande av målchans. Oerhört surt och att domaren räddar sig genom att påstå att det fanns försvarare bakom är hittepå då det var en långboll som gick förbi alla försvarare innan målisen dabbar sig. Har vi alla fel o domaren rätt kan bara Karlstads video ge svar på.
Som lök på laxen kommer ett par minuter senare ett ledningsmål för dom efterb att Alina fightat på mitten med först en motståndare o sen en till och såg gå vinnande ur men då dök en tredje upp och det blev för mycket speciellt som hon hölls fast.
Omställningen gav sen ett rent friläge centralt som utnyttjades perfekt. Kanske skulle varit frispark för Alina men samtidigt är det konstigt att det helt plötsligt var tre motståndare där men vi hade ingen som dök upp som understöd.
Detta var oerhört surt då de egnetligen bara hotade i andra på några långa inkast från högerbacken där vi stod o sov lite trots att vi scoutat detta.
Det var nu uppförsbacke igen och några spelare började tröttna efter stort slit matchen igenom men de gällde säkert också dom, dock enklare försvara ledning än tvärtom i detta läge.
Vi visade dock än en gång att truppen är bred så de var vi som lagmässigt hade övertaget när det blev byten o trycket hårdnade men vi hade svårt att komma in till bra lägen då vi oftast spelade på utsidan backlinjen.
Vi hade en hel del inlägg etc men de hade en köttmur centralt så alla skott blockades framgångsrikt men till slut kom läget i den 79e minuten. Vi rullar då boll på högerrkanten o spelar upp på Emelie som med ett kort pass hittar Amanda som tar med sig bollen innåt och centralt ca 20met från boll släpper loss vänstersläggan. Slägga kanske var att ta i denna gång men skottet går högt och mv kan bara titta på bollen när den dalar in under ribban och man bara känner att lite rättvisa är skipad.
Sista 10min blir lite ställningskrig där det kommer ännu en tveksam situation då Elin är klart först på en långboll men anfallare släger sig med fötterna före och ger Elin ett par sparkar som ger näsblod men inte en tanke på varning.
Vi har med några minuter kvar en frispark i vänsterläge som lyfts mot bortre stolpen och där är Elin hårsmånen från att kunna styra in bollen i nät. Vi får sen ett jätteläge till vänster när ett kanonpass når ut till frilöpande spelare men från ingenstans drar linjedomaren flaggan för offside och man kan bara blunda o försöka knipa käft för de var säkert 2meter onside.
Kan säga direkt att jag fått bekräftat av en person som är neutral och jobbar inom domarkåren att åsikterna om ev utvisning o sista offsiden är helt rätt från vår sida men de hjälper inte mycket nu.
Totalt sett en riktigt bra insats där ElinX2 sticker ut och får vi till det jag saknar dvs spel bakom motståndarnas backlije är allt perfekt. Vet som mittback att spelare som löper bakom ryggen inte är kul medans spel framför backlinjen är mumma.

Matchfakta: 2-2 (1-1)
Hörnor 2-1 (2-1)
0-1 11min retur efter fin räddning av Elin på friläge
1-1 44min Maja (Hilma) Hilma rullar bak bollen till Maja som från ca 40 meter lyfter bollen mot mål o den seglar in
57min Alva in Erika ut
59min Linnea in Nora ut
1-2 61min Snabb omställning ger friläge mellan mittbackar o säkert avslut
61min Erika in Elin B ut
66min Elin B in Erika ut
73min Tilda in Hilma ut
2-2 79min Amanda (Emelie) Emelie rullar kort till Amanda som drar sig inåt o lyfter bollen högt och den går in nära ribban.
86 min Erika in Alva ut.