15 juni 2024
14:00

Forsby FF

Lysviks IF - Forsby FF 6-1

Vår insats i serien ser ganska lika ut som ifjol då vi inledningsvis slarvat bort en massa poäng för att sen få fason på stora delar av spelet vilket gjort att vi nu har fem matcher i rad utan förlust.Detta trots att vi fortfarande har en del mer att ta ut av laget och jag anser att det är endast i matchen mot Sturehov borta som vi krämat ut allt vi hade av laget för dagen.
Dagens motståndare har haft en tuff vår med 8 raka förluster innan dagens match men vi har tryckt på att man ändå måste göra en gedigen insats för att vinna för spelar man i div 2 kan man hota om motståndarna bara ställer in skorna.
Tyvärr var inledningen ärligt sagt bedrövlig sett från vår sida. Redan i första minuten kommer bollen ner till deras målis som direkt drar en långboll som totalt överaskar vårt högt stående försvar och ger nästan ett friläge. De kör inledningsvis flera långbollsförsök och ett till av dom är riktigt giftigt. Vi själva verkar chockade, nervösa etc för vi irrar mest omkring som yra höns och tror inte vi har mer än två pass irad till lagkompis första 10min.
Trots detta kan vi i 7e minuten ta ledningen när Erika volleybryter ett uppspel och bollen går fram till frilöpande Amanda som med minsta möjliga marginal kan runda målisen och från ca 25met i vävinkel rulla bollen imål, men blev lite nervöst då Emelie löpte på bollen och hade hon spelat in bollen var offside inte helt omöjligt.
Efter 10min börjar vi skärpa till passen lite och då kan vi ganska enkelt börja skapa lägen. Vi får snart ett bra anfall till vänster med boll in som ger Hilma skottläge som täcks till hörna. Efter en kvart kommer Nora fram fint på hökanten o slår ett kanoninlägg som Amanda möter me en fin nick som målis kan plocka. Några minuter senare får vi en trippelchans efter att Emelie slagit sin spelare men alla tre avsluten blockas fantastiskt av deras backlinje. Minuten senare kommer ännu ett kanoninlägg av Nora men vi är alldeles för blöta i duellen framför mål.
Vi hade nu även om spelet haltade fått grepp om matchen när vi i 29e minuten fick en påminnelse om att vi har en motståndare på plan. Vi slarvar på mitten och ger bort en frispark ca 35met från mål som de överaskande drar direkt på mål. Det ihop med vinden gör att bollbanan lurar Elin så bollen går in strax under ribban och det var kanske inte helt orättvist sett till spelet första halvtimmen.
Lite hängda huvuden men redan två miunter senare kommer ett viktigt andramål för oss då Alva slår ett kanoninlägg som Amanda löper in på och med en volley via försvarare styrs in bollen i mål.
Sista minuterna av halvleken får vi en kanske inte helt rättvis islossning då vi gör 3-1 efter 44min på en vähörna från Emelie som mittback Julia magstyr vidare till ytterback Erika som helt ren 3met från mål enkelt kan lyfta in i nät. (kommer en repris senare) På övertid kommer sen en långboll som Amanda styr vidare vilket friställer Emelie mot mv långt ut och de målet skrev jag in innan bollen låg i nät för sånt lobbläge är nog typ 90%igt mål för Emelie. 4-1 i paus är inte alls rättvist och hade vi haft samma utdelning tidigare i vår skulle poängsskörden varit typ 6-8 p bättre för vi har varit mer spelförande tidigare utan fått utdelning.
I paus tror jag deras nr 7 diskuterades för i positionen mellan försvar o mittfält fick hon mycket boll och då vi är övertaglia i försvaret borde de ta upp henne o låta våra centrala mittfältare flytta upp. Tror även vårt i övrigt lite spretiga försvarspel var uppe på agendan för vi ska inte behöva bli oroade av långbollar med snabbheten som finns där bak.
När andra hlek starta så kan vi direkt säga att problemet med nr 7 verkade löst då Julia/Ida nu tog hand om henne så Hilma/Alina inte behövde löpa ner i försvarslinjen utan kan fokusera på spelet högre upp i plan.
Vi är överlag nu mer fokuserade och i 50e minuten börja jag rita in femman när Emelie tar boll av back o får drömlobbläge mot mv långt ut men bollen smiter utanför stolpen och där var de sista 10% på Emelielobb avfärdade.
Efter typ 60-65 min gör vi 4 byten där alla inhoppare visar bollttrygghet och kan hålla bollen inom laget.
Riktigt kul att se hur vi faktiskt höjer vårt spel efter det då vi får längre anfall.
Att vi gör det beror ju delvis på att Forsby tröttnar mer o mer men även på att våra inbytta spelare vårdar boll och hittar bra pass till till medspelare som gör att vi kan behålla tryck i långa sekvenser på deras planhalva. Fantastisk styrka att ha spelare som kör slut på motståndarna o sen slänga in nytt blod som fortsätter mala på.
Forsby är dock inte ofarliga och då vi kanske inte är helt med på att de ska anfalla får de i 64e min ett friläge på en långboll över vårt väförsvar men skottet går utanför bortre stolpen då Elin kom ut bra o täckta av resten.
I 68e min har vi en upprullning på väkanten där Tilda får bollen o slår ett kanoninlägg mot bortre stolpen som friställer Emelie helt men avslutet strax utanför. Kanske skulle valt nickavslut..
Med kvarten kvar får Alina chansen på topp och hon visade verkligen att hon är ett kanonalternativ där. Direkt efter det kommer dagens anfall då Tilda tar hand om bollen till vänster o hittar in till Emelie som direktväggar på framlöpande Alina. Hon trycker sig starkt förbi backen och rundar målis innan hon lägger in bollen i mål.
Detta var början på Alinalatenightshow då hon lite senare får boll utmanar o enkelt trycker sig fram rundar alla och slår bollen mot öppet mål men tyvärr på fel sida stolpen när en helfri syrra gapar på pass. (ingen syskonkärlek där). Dock inget fel att avsluta då målet var tomt. I 85e min får hon bollen till vänster och till synes leker sig förbi sin försvare och får ett kanonfriläge med hål både till vänster o höger om mv men avslutet kan målis parera. Alinas anfallstyrka visar sig i varje anfall då hennes djupledslöp och styrka en mot en gör att hon kunde gjort 4mål och kanske borde gjort 3 på den kvarten hon fick på topp. Till slut så måste Amellas inhopp uppmärksammas då hon helt utan respekt lekte runt på högerkanten i anfall efter anfall.

Matchfakta: 6-1 (4-1)
Hörnor: 9-0 (5-0)
1-0 7min Amanda (Erika) Amanda rundar mv o rullar in bollen efter brytpass av Erika
1-1 29min Frispark från ca 35met som med hjälp av vinden lurar Elin o flyger högt in i mål.
2-1 34min Amanda (Alva) Fint Alvainlägg som Amanda via back kan vinkla in i mål.
3-1 44min Erika (Julia) vähörna som Julia via magen får bollen till sopren Erika 3met från mållinjen
4-1 45+2min Emelie (Amanda) Amanda skarvar boll till Emelie som får drömläge med- målvakt långt ut o lobbar enkelt in den.
5-1 52min Erika ( Julia) norahörna fr höger som Julia bröstar vidare till Erika som styr in bollen i nät.
60min Tilda in Alva ut Jonna in Alina ut
61min Lotta in Maja ut
63min Amella in Nora ut
74min Alina in Amanda ut
6-1 76min Alina (Emelie) kanonanfall där Emelie väggar fram Alina som trycker sig förbi back o rundar målis.
80min Nowa in Erika ut