Rynninge IK

Lysviks IF - Rynninge IK 1-1 (0-1)

Seriepremiär med allt vad det innebär men själv kände jag ett lugn över att det skulle gå bra då vår trupp är riktigt bra.
Tyvärr kom ett sent återbud då Maja S fick kasta in handduken pga sjukdom och det tvingade oss ändra lite i uppställningen.

Vi hade lite sned medvid i första halvlek och det utnyttjade vi bra genom att direkt från start trycka tillbaka motståndarna.
Vi borde satt ettan redan i första minuten då vi kombinerade oss fram till jätteläge där Alina, Emelie o Amanda hade fina lägen att sätta bollen men bollen ville inte vara på vår sida vilket sen genomsyrade hela matchen. Som spelet sen utvecklade sig tror jag att ett mål där så hade vi tagit en komfortabel seger.
Vi visade upp ett riktigt bra spel för att vara premiär och de hade svårt att ens komma över mittlinjen med bollen under kontroll men tyvärr hade vi svårt att utnyttja spelövertaget till heta chanser pga slarv med passen i avgörande lägen.
Några slog ofta bollen på chans utan adress medans andra sistapass var för hårda och gick döda eller till målvakt.
Vi får dock som vanligt en del hörnor och de vet vi nästan alltid skapar oreda i motståndarförsvaret och så var det även idag.
i 10e o 11e minuten har vi två vänsterhörnor som Emelie lyfter in perfekt och vi är först på både första o andra boll men likt ifjol får vi bakvikt när bollen ska in och bara petar till istället för att gå in med hela kroppen o trycka in bolljäv.n. Detta gör att de kan rensa bort på mållinjen bägge gångerna och man bara tänker "inte igen".
I 20e minuten har vi ett riktigt klassanfall där bollen lyfts ut till vänster mot Alina som löper sig fri och slår in bollen mot Amanda som på ett tillslag rullar bak bollen till Lotta i bra position centralt ca 10 meter från mål men skottet smiter utanför högra stolpen.
Några minuter senare tar Alina emot en framlytning innan hon vänder bort sin bevakare och avslutar med en skottlobb strax över ribban.
Efter ca 35min kommer så det som borde varit 1-0 när Emelie får en fin stickare och löper förbi sista försvarare innan hon rullar in bollen i nät men jublet satte sig i halsen då linjedomare mycket märkligt står med flaggan uppe.
Det kommer tyvärr inte va Emelis sista bakflyt med de bestämmande idag.
I 38e minuten kommer så nått unikt då vi får vår första frispark i matchen och det beror inte på att Rynninge spelade som änglar....
Rynninge fick sin första i typ 25e så matchen blåstes inte sönder direkt.
Vårt spelövertag mattades lite sista kvarten då våra chanspass blev fler o fler så halvleken gick mot sitt slut och vi var såklart missnöjda med 0-0 men det skulle bli värre.
I 44e minuten rensas en boll ut på vår vänsterkant där en Rynningespelare är förvånadsvärt fri högt upp ...... Hon går ner mot kortlinjen och slår in bollen där det är nästan bara Lifspelare men tyvärr går bolen i eget mål när den slås bort.
Minuten senare kom de fram igen till en fin chans som Elin kan tippa ut till hörna och då blåstes halvleken av.

Riktigt surt slut på en halvlek som vi dominerat fullständigt men den enkla sanningen är att den runda saken ska i mål på nått sätt och det lyckades inte vi med trots många fina lägen.

Vet inte vad som sas i paus men uppgjorda planer verkade inte följas för första 15min är spelet jämnt med kanske ett litet övertag för dom och detta beroende på till viss del kanske av vinden men mest av att vi är oerhört ostrukturerade.
Laget är långt med stora hål och vi är passiva i press o närkamper och det skapas inte så mycket åt nått håll även om de har nått läge där de kommer fram till skott men de vållar inte Elin några större besvär.
Vi får sen en käftsmäll när Erika får en sen tackling efter 60min och tvingas utgå med en fotledsskad och ingen frispark belv det denna gång heller.
Snabba omändringar och Tilda fick göra div2 debut och de kunde blivit en riktig succedebut då hon efter några minuter på plan är nära att från ca 10meter nicka in en högerhörna men bollen går strax över ribban.
Detta var starten på att vi tog tag i taktpinnen igen och verkligen satte in jakt på kvittering.
Vi var nu lika bestämda igen som i första halvlek och Linnea som kommit in tog många initiativ som var hårsmånen från att ge bra lägen och hon hade även nått distansskott som kunde resulterat.
I 67e minuten kommer Emelie runt på högerkanten och inlägget kan Amanda nästan styra imål men hon kommer inte riktigt upp över bollen så nicken landar innan mållinjen och där är de först o kan rensa.
I 70e minuten är Linnea än en gång på väg frammåt när hon klart blir stoppad med armarna men ingen signal, dock var det denna gång positivt för oss då bollen hamnar hos Emelie lite utanför straffområdet. Är det nått läge hon gillar så är det boll i det området och en målis på lite mellanhand så då kom den patenterade lobben och en mycket mycket rättvis kvittering var i hamn.
Eftrer detta kände nog Rynninge att poängen är nått att vara rädd om så vårt tryck blev ännu hårdare då vi kände att matchen var vår.
Emelie får några minuter senare bra läge till höger och i valet o kvalet mellan att passa in mot spelare centralt eller dra skott valde hon det senare men skottet gick tyvärr över och att skjuta är aldrig fel om man känner läget finns.
Lite senare kom en situation som både jag o andra ledare fått sms mm om efter matchen och det är när Emelie på väg igenom men blir fälld kan vi nog fastställa nu då alla anser att det var en riktigt solklar straff men på bänken hetsade vi inte upp så mycket för vi har inte haft en straff på typ 4år så varför skulle vi få en nu.
Tilda som efter inhoppet verkligen hittade bra avslutspositioner får i denna period till ett fint distansskott som målvakten lyckas styra över ribban.
På hörnan som följer kommer ännu en situation som visar att det inte var vår största flytmatch då än en gång Tilda dyker upp o stöter bollen mot ( i ) mål. Vi sitter ju inte i linje men spelaren som räddar står inne i mål o klackar bort bollen som vi sen har ett par chanser till att trycka in. Naturligtvis säger alla våra spelare att bollen är inne och även den som hade bästa översikten kan inte säga med bestämdhet att bollen inte är inne vilket styrker känslan att de var mål och även om de inte hjälper oss så gillar jag att man kan visa en mänsklig sida och erkänna att de kanske blev fel.

Som vanligt mot Rynninge blir det alltid spänande till slut och mycket händer i slutminuterna vilket var fallet idag också.
En pinne i en premiärmatch får man ta även om vi idag var värda mycket mer och bollsporter är oförutsäbara.
Ifjol gjorde vi en spelmässigt dassig premiär men vann med 6-1 o iår är spelinsatsen riktigt bra men vi får inte in bollen.
Vi gjorde riktigt många bra saker idag vilket Såta säkert kommer säga på måndag. De som vi måste skärpa till betydligt är bestämdheten i straffområdet på framförallt hörnor o inlägg

Matchfakta: 1-1 (0-1)
Hörnor 9-0 (5-0)
0-1 44 min självmål
55min Alva ut Linnea in
60min Erika ut Tilda in
1-1 70min Emelie (Linnea)