3 oktober 2024
19:00

Lindome GIF

Referat: Varbergs GIF FK - Lindome GIF

Tredje sista matchen för 2024 är kvällsmatch i oktober borta mot Varberg GIF FK som har känning på uppflyttning till div I och som förlorade klart på Lindevi i våras med 3-0 är dagens uppgift för våra Zebror. Matchen börjar ganska försiktigt från båda lagen men det är Varberg som skapar matchens första farlighet. Hemmalaget spelar sig fram på högerkanten och slår ett hårt inlägg efter marken som en framstormande Varbergsspelare är mycket nära att stöta in i mål vid bortre stolpen. Matchen spelas i ett ganska lågt tempo och svagt passningsspel med ett viss övertag för Varberg utan att några riktigt farligheter skapas från något av lagen. Efter en knapp halvtimma får Varberg en högerhörna som slås lågt in framför målet och rinner förbi alla spelare till en fri Jesper Gunnarsson som rakar in bollen i öppet mål. Tyvärr tar Zebrorna inte riktigt markeringsspelet på allvar vilket straffar sig direkt. Spelarna behöver vara mer påkopplade och bör ganska lätt få undan denna hörna. Strax efter Varbergs ledningsmål startar Zebrorna ett anfall med en spelvändning ut till höger följt av ett inlägg till en helt fri Alex Rasheed men tyvärr lyckas han inte träffa målet och denna jättechans rinner ut i sanden. Varberg är det bättre laget sita 10 minuterna av halvleken och sätter Zebrorna under press utan att skapa någon jättechans. Med två minuter kvar av halvleken får Lindome en frispark strax efter mittcirkeln där Kennedy Okpaleke vinner höjdduellen i strasffområdet och Kevin Fransson kan säkert placera in bollen som dimper ner mitt i straffområdet till kvittering 1-1.
I början av andra halvlek tvingas Zebrorna till två oplanerade byten då både Kennedy Okpaleke och Abdullahi Dirir utgår på grund av skador. In kommer Hugo Heden och Rida Madoun. Matchen rullar på utan att något av lagen skapar några farligheter. Zebrorna ägnar sig mest åt försvarsspel och försöker kontra. Varberg tar succesivt över spelet ute på planen men skapar endast några hörnor som Lindome reder ut på ett bra sätt. I den 70:e minuten tar Varberg hand om en rensning från Zebrorna och spelar sig fram på vänsterkanten. Inlägget stöts lite oturligt till en Varbergsspelare som blockas i sitt skottförsök men returen hamnar framför fötterna på Jesper Gunnarsson som resolut trycker in 2-1 bakom Jens i Zebraburen och blir därmed tvåmålsskytt. Resten av matchen är ganska jämn med ett par halvchanser för båda lagen. Lindome är aldrig riktigt nära att kvittera Varbergs ledning och när de få chanser laget skapar dyker upp är passningsspelet alldeles för oprecist och chansen rinner ut i intet.. Zebrorna får åter igen konstatera att man åker på en uddamålsförlust.
Nu gäller det verkligen att vi alla tar sats mot de två återstående matcherna i serien för att ta oss tillbaka till ett bra och effektivt passningsspel, en stark defensiv och se till att sätta målchanserna som laget skapar. Nästa match är hemma lördagen den 12:e oktober mot ett vilt jagande Sävedalen som slåss för sin div II existens precis som vi Zebror behöver göra nu i slutet på årets seriespel.
Spännande för alla som älskar utmaningar - Kämpa!