25 augusti 2024
14:00

Laholms FK

Referat: Lindome GIF - Laholms FK

Hemmamatch mot Laholm stod på menyn denna söndag i slutet av augusti efter den mycket snöpliga förlusten mot Landvetter på bortaplan förra veckan. Matchen startar ganska försiktigt med två lag som båda kommer från raka förluster i seriens höstupptakt. I den 12:e minuten spelar några Laholmspelare bollen fram och tillbaka mellan sig vid mittcirkeln på egen planhalva och plötsligt överaskar en helt fri Zemri Callaku i medvinden med ett skott från halva plan över ett mycket snopet hemmalag till bortaledning med 1-0. Slarvigt försvarsspel av Zebrorna men vaket uppfattat av Zemri. Matchen fortsätter med två ganska försiktiga lag fram till den 25:e minuten när Zebrorna kommer fram i ett fint anfall efter spelvändning ut på högerkanten. Anfallet bryts till inkast för hemmalaget och efter inkastet spelar Zebrorna sig fram till ett läge där Adam Söndergard slår bollen i stolpens insida och tillbaka till Laholm målvakt. Tio minuter senare kontrar Laholm på sin vänstersida där vänsterspringare lyckas få till ett lamt avslut som ändrar riktning på en Lindomeförsvarare upp i ribban och ut till en helt fri Ännass Hamlawi som nickar bollen ribba in i mål till en 2-0 ledning. Målet är mycket likt det första Jonsered gjorde på oss i höstupptakten och tyvärr kan vi nog konstatera att Zebrorna inte riktigt tog målchansen på allvar denna gång. Strax före halvtidsvisslan spelar sig hemmalaget fram till en farlig målchans där Adam Söndergaard tvingar Laholms målvakt till en bra räddning efter att målvakten själv ställt till det och mer eller mindre missat bollen när han i kamp med Adam försöker få bort bollen strax utanför straffområdet. Halvleken slutar med en tvåmålsledning till bortaslaget efter tre vassa målchanser, två mål mot två vassa målchanser för Zebrorna, 0 mål.
Inför andra halvlek gör Lindome ett byte och Emil Karlsson kommer in som forward. Zebrorna börjar andra halvlek med en bra energi och sätter Laholm under ett viss tryck och skapar ett par halvchanser. Hemmalaget spelar nu med större självförtroende och i den 58:e minuten får hemmalaget ett inkast och spelar upp bollen centralt i banan där Abdullahi Dirir elegant frispelar Emil Karlsson som mycket behärskat skjuter in reduceringen till 1-2. Zebrorna fortsätter sitt positiva spel och endast 4 minuter efter Emils reducering vinner Abdullahi Dirir en närkamp mitt på Laholms planhalva och frispelar den nyss inbytte Alex Rasheed som helt fri säkert placerar bollen bakom Lahoms målvakt till kvittering 2-2. Efter denna starka start på andra halvlek jämnas spelet ut och Zebrorna tappar lite av sitt momentum. Matchen börjar mer och mer se ut som stora delar av första halvlek där båda lagen inte riktigt vågar gå för ytterligare mål. Under denna del av matchen har lagen var sin jättechans till målkänning. Laholm kommer fram i en kontring efter ett anfall från Zebrorna där hemmalaget har dålig balans med få spelare kvar i försvarspositioner och en Laholmsspelare frispelas till vänster och skjuter klockrent i stolpens insida. Några minuter efter denna chans för Laholm startar Zebrorna ett bra anfall där Alex Rasheed rundar sin försvarare på högerkanten och serverar ett fint inlägg till en helt fri Emil Karlsson nära mål som styr bollen över målet. Sju minuter före slutsignalen avgörs matchen när Laholm anfaller på vänsterkanten och slår ett fint inlägg till en helt fri Adam Vernersson som behärskat lägger bollen till rätta och skjuter in segermålet. Zebrorna försöker ta sig tillbaka in i matchen men kommer inte närmare 3-3 än ett par halvchanser samt ett bra läge efter en vänsterhörna men bollen smiter precis utanför buren. Laholm har också ett bra avslut på mål de sista minuterna i matchen som Jens i hemmaburen räddar. Fjärde förlusten under höstens seriespel är ett faktum och nya gäller det att se till att sätta stopp för den här negativa spiralen som Zebrorna hamnat i. Nästa match är mot jumbolaget Hittarp borta lördagen den 31:a augusti och då får vi verkligen behöver samla laget och se till att vi vänder den mycket dåliga matchtrenden vi hamnat i till vår fördel