10 augusti 2024
13:00

BK Astrio

Referat: Lindome GIF - BK Astrio

Andra matchen i andra halvlek av div 2 2024 och motståndet är topplaget Astrio från Halmstad. Zebrorna är ute efter revansch efter vårens match då Astrio vann klart med 3-0 på sin hemmaplan. Zebrorna startar beslutsamt och redan efter en minut kan Emil Karlsson göra 1-0 på en andraboll efter en högerhörna. Båda lagen spelar en passningsorienterad fotboll där Lindome är lite rakare och försöker variera korta och lite längre bollar medan Astrio kombinerar sig fram med ett effektivt och skickligt kortpassningsspel. I minut tio kombinerar sig Astrio fram på sin vänsterkant och kan efter 2 väggspel i friläge peta in bollen bakom Jens Bergendorff i Zebraburen. Matchen böljar fram och tillbaka och i den artonde minuten slår Zebrorna ett fint instick som Rida Madoun kommer fri på till vänster i straffområdet och kan servera bollen till Alex Rasheed som slår in bollen i öppet mål. Matchen är jämn och båda lagen skapar chanser som ställer försvarsspelarna i båda lagen under tufft tryck vid flera tillfällen. 25 minuter in i matchen har Astrio bollen till höger strax efter mittlinjen och Zebrorna tvekar lite i sin press varför Astio än en gång kortpassningsspelar sig in i straffområdet och avslutar återigen kliniskt bakom Zebramålvakten. Resten av halvleken är jämn men Zebrorna har två riktigt vassa chanser inne i straffområdet som borde resulterat i ännu ett hemmamål men starka ingripande från Astrios målvakt Zackarias Nilsson och ribban räddar bortalaget från ännu ett baklängesmål.
Andra halvleken är jämn spelmässigt utan att lagen skapar lika många vassa chanser som i den första. Efter drygt 70 minuter är Lindome framme i en attack på vänstersidan utan att komma till avslut på mål och Astrio kan få undan inlägget ochgår direkt på kontring. Astrio tar sig fram på Zebrornas högersida i det plötsliga ösregn som startat och kan efter ett inlägg snett inåt bakåt lite turligt få in bollen mellan halkande zebror. Hemmalaget ger inte upp trots underläget och satsar för att få till en kvittering på den speltid som återstår men orkar inte riktigt hela vägen även om man har två vassa chanser till nätkänning. Astrio å sin sida har ett tungt skott i ribban bakom Jens i hemmaburen. Sett till fördelningen av vassa målchanser i matchen borde Zebrorna fått med sig en poäng den här matchen mot Astrio men det gäller att förvalta chanser till mål vilket inte Zebrorna klarade den här lördagen. Kul att se två lag som spelar fin fotboll på lite olika sätt och ett stort steg framåt för hemmalaget jämfört med hur det såg ut förra matchen mot Jonsered. Nu laddar vi för B-lagsmatch borta mot Kållered på måndag och sen ser vi till att Landvetter får sota för den här förlusten på fredag den 16:e augusti. Fortsätt kämpa!