7 augusti 2021
11:00

Tollereds IF

Referat: Herr A-laget - Tollereds IF

På vår riktigt fina gräsplan spelade vi mot Tollereds IF idag. Solen sken genom molnen och det var ca 23 grader i luften, ganska varmt för gubbarna skulle det visa sig. Matchen var anordnad på ganska kort varsel och vi fick inte tag på en förbundsdomare så den gode Alen Fazlic ställde upp som domare. Faktum var att han var en av de bästa på plan. Heder åt honom.

Vi började matchen ganska friskt och spelet böljade lite de första 20 minuterna. Efter ett misstag av Tollereds målvakt kunde mr Remler skjuta in bollen - stolpe in faktiskt. Ju längre halvleken led desto mer grepp kopplade Tollered om matchen. Deras mittfält var tungt och samspelt. Vi hade svårt att förflytta boll från försvar till anfall via mittfältet. Ibland på tok för dålig passningsprecission. Jag tyckte vi spelade fint mellan mittback och ytterback genom hela matchen. Alltså även i halvsvåra lägen behöll Alvin&Company lugnet. När det var ca fem minuter kvar av halvleken fick Tollered en frispark snett utifrån vänster. Det bar sig inte bättre än att inläggsfrisparken studsade in efter lite om och men. Här måste vi vara mer på tå!!! Men men sånt händer...

I andra halvlek blev spelet jämnare och vi stack fram i fler kontringar än den första. Båda lagen blev trötta av värmen och det relativt höga tempot. Tollered var tunga för oss att möta, vi hade ju flera juniorer i truppen - där ingen gjorde bort sig - men hårdheten saknas av naturliga skäl. Sedan lider vi lite av att vi inte är tillräckligt samspelta. När jag tänker tillbaka på matchen så har vi flera sekvenser när vi slår fyra-fem vägvinnande passningar och så slarvar vi bort den sista passningen. Ska man slarva bor den, ja då ska den hellre rinna ut till inkast eller inspark inte rätt i gapet på en Tolleredsgubbe.
Tollered vinner matchen rättvist med 2 - 1. De gör sitt sista mål när det är ca tio minuter kvar. Ett mål som dom får att vi helt enkelt inte orkar stå emot riktigt.
En nyttig match för oss. Låt oss göra ett par bra träningar innan seriepremiären nästa lördag.

++++ Simon gör ett jätte-jobbb på olika positioner och vågar gå på djupet emellanåt. Fortsätt så :-)
+++ Johannes och Nedde - riktigt fin backspel både defensivt och offensivt så att säga.
++ Joakim och Noah sprang mycket och såg helt slut efter match - det värmer mitt gamla "bit-ihop-och-kom-igen-nu" hjärta