Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Kockums Ultimate Team

Följ

Kockums Ultimate

Följ oss för uppdateringar
Följ
Kockums Ultimate Team
Välj grupp

SUF information angånde Corona virus och träningar

12 mar 2020 8 kommentarer 467 visningar
Nikolaus Scheurer
8 kommentarer
  • 13 mar 2020 Carolina Samuelsson

    Stor respekt för både SUF och Kockums styrelses ställningstagande. Vill bara informera att jag idag noterar att Folkhälsomyndigheten specifikt kommenterat hur man ställer sig till träningar och vikt av hälsofrämjande ungdomsverksamhet. Jag tog del av informationen på Dagens Nyheters öppna digitala artiklar om Corona. Man avråder i nuläget inte från träningar för ungdomar även om sådana är inomhus. För exakt formulering se gärna DN.se.
    Vänliga hälsningar Carolina

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 mar 2020 Carolina Samuelsson

    ”Johan Carlson säger att mindre evenemang inte behöver ställas in på grund av risk för viruset.
    – Det finns ingen anledning att ställa in mindre evenemang, som idrottsträningar med 10-20 personer. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen.”

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 mar 2020 Jörgen Bodin

    Jag tycker att ditt inlägg är högst relevant Carolina. Naturligtvis har SUF fattat beslut med den bästa av intentioner - samtidigt skiljer det sig från rekommendationer från både RF och Folkhälsomyndigheten. Tycker det är värt att söka klarhet i bevekelsegrunden för beslutet och sedan ta upp frågan i styrelsen för diskussion. Det finns inga enkla och självklara beslut, läget kommer också ändras löpande - men helt klart har ett ev. mycket långvarigt träningsstopp negativa effekter som måste vägas mot de avsedda positiva effekterna.

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 mar 2020 Daniel Lindberg

    Samma saker i många sporter. Rädsla och okunnighet leder till att "man tar det säkra före det osäkra". Och i dessa Trump-tider är allas åsikt lika mycket värd alldeles oavsett hur okunnig man är...

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 mar 2020 Mia Bodin

    Har även tittat på hur andra föreningar/förbund agerat och rekommenderat. Konstaterar att de jag tittat på, bla svenska fotbolls-, friidrotts- och tennisförbunden inte avråder från träningar utan endast större tillställningar tillsvidare men att detta kan ändras om myndigheter gör nya bedömningar och/eller skolor osv stängs ner. Dock förordas ytterligare försiktighet med handtvättning före och efter träningar, undvika onödiga ej träningsrelaterade sammankomster och att man ska stanna hemma vid förkylningssymptom.

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 mar 2020 Tomas Nanasi

    Hej
    Kan tycka att ovan kommentarer är helt överflödiga i detta forumet och hade varit bättre att istället vända sig direkt till styrelsen. Kontaktuppgifter finns för detta!
    Mattias med andra ledare har följt sitt förbunds rekommendationer och att då säga"okunnighet" är förolämpande och kränkande.

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 mar 2020 Daniel Lindberg

    Oj. Förlåt. Det var inte alls menat att kränka någon. Mest var det frustration i största allmänhet och inte alls riktat mot Mattias eller Kockums. Självklart ska man lyssna på förbundet. Däremot så ifrågasätter jag förbundets beslutsgrunder, och detta forum verkar väl vara ett bra plats för sådana funderingar.

    Rapportera

    Rapportera

  • 14 mar 2020 Carin Daal

    Jag uppskattar öppenheten i den hör tråden. Uppfattar inte att någon ifrågasätter beslutet utan bara lyfter in olika fakta som kan vara relevanta i andra sammanhang. Tack!

    Rapportera

    Rapportera

Endast sidans medlemmar kan kommentera