29 november 2020
14:00

Karlslunds IF FK

Referat: IFK Haninge - Karlslunds IF FK

Det blir förlust för Karlslunds IF FK i den sista omgången av Ettan Norra mot IFK Haninge. En match där Karlslund har mest boll, men där Haninge gör 1-0 i den första halvleken, och när Karlslund behöver flytta upp sina positioner allt mer under den andra halvleken så är Haninge distinkta i sina avslut och går upp till 3-0. Christer Lipovac reducerar till 3-1 i slutet av matchen, och trots en kavalkad av bra målchanser på slutet kommer Karlslund inte närmare.

Förutsättningarna inför match var att vinst för Karlslund innebär säkrat kontrakt, och om IFK Berga skulle ta poäng mot Örebro Syrianska IF skulle även en förlust innebära säkrat kontrakt. Syrianska vinner dock sin match och Karlslund får nu ställa in siktet mot Skåne och närmare bestämt Lunds BK, som hamnade på 13:e plats i Ettan Södra. Nu väntar dubbelmatcher med ett första möte nere i Lund på torsdag, och retur hemma i Örebro på söndag.

Karlslund ställer upp med följande spelare i dagens match mot IFK Haninge:
Jakob Kindberg
Edvin Tellgren - Helmer Andersson - Christopher Alp
Lukas Julher - Jonathan Lundberg - Sebastian Loyola Nydén - Ibrahim Habib - Nadir Ayéva
Martin Springfeldt - Rickson Mansiamina

Avbytare:
Rasmus Forsell, Filip Stankovic, Sermed Habib, Dennis Koss, Pontus Hatula, Tidjani Diawara, Christer Lipovac

Under den första halvleken är det Karlslund som håller i bollen och initiativet. Haninge ligger lågt och väntar på misstag och omställningar. Deras 1-0-mål kommer i en blixtrande kontring där vi ligger lite fel i positionerna. Karlslund kommer närmast kvittering genom ett skott av Sebastian Loyola Nydén från nära håll men målvakten räddar och ställningen är 1-0 till hemmalaget i halvtidspaus.

Under den första halvleken gör Karlslund sitt första offensiva byte då Lukas Julher utgår och ersätts av Tidjani Diawara. Inför den andra halvleken gör Karlslund ett dubbelbyte då Sermed Habib och Filip Stankovic byts in istället för Nadir Ayéva och Edvin Tellgren. Senare i matchen byts äve Christer Lipovac och Dennis Koss in istället för Christopher Alp och Sebastian Loyola Nydén.

Under den andra halvleken behöver Karlslund trycka på mer offensivt och lämnar därmed luckor för Haninge att ställa om på. Haninge är som bekant duktiga offensivt och lyckas även gå upp till 3-0, medan Karlslunds lägen inte blir lika klara. Det är först i slutet av matchen som avsluten från gästerna blir fler och vassare och reduceringen till 3-1 kommer efter lång hörna av Rickson Mansiamina och där Christer Lipovac trycker in bollen på volley.

Slutresultatet blir 3-1 till Haninge och Karlslund får nu ställa in sig på kvalmatcher mot Lunds BK på torsdag och söndag nästa vecka. Vi laddar om och återkommer med avsparkstider när det är spikat.

SportExpressen Play: Highlights från matchen