2 november 2019
14:00

Carlstad United BK

Referat: Karlslunds IF HFK - Carlstad United BK

Förutom en spännande sista omgång av vårt rikes högsta serie Allsvenskan så var det även slutstrid i vårt rikes talangserie nr 1 - Division 1. Karlslunds IF HFK mötte Carlstad United på Karlslund Arena, en match som slutar 1-4 till Carlstad, bland annat efter en tidig utvisning för Karlslund och tilldömd straff till Carlstad, allt i samma sekvens.

Carlstad hade inför denna sista omgång chans att nå andraplatsen i tabellen vilket innebar kvalplats upp mot Superettan, men då var de beroende av att andra matcher skulle gå deras väg, vilket de inte gjorde. Faktum är att alla lag som slutade på topp 6 i årets tabell vann sina sista matcher idag.

Karlslund, som varit inne i en mindre bra form på slutet, hade ändå chans att nå en åttondeplats vid vinst idag, men som ni nu vet så blev det en tiondeplats efter dagens förlust.

Karlslund ställer upp med följande trupp:
Jakob Kindberg
Daniel Hultqvist (utv. '17) - Adam Björk - Anton Olsson (ut '76)
Simon Gefvert - Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén - Justin Salmon (ut '76) - Sermed Habib (ut '22)
Christer Lipovac - Furkan Motori

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Carl Ekstrand Hamrén (in '76), Dennis Koss (in '22), Elias Jangdin, Nadir Ayéva (in '76), Phillip Amin

Glädjande nyheter är alltså att 23-årige Carl Ekstrand Hamrén är tillbaka i spelduglig skick efter sin knäskada som han ådrog sig under försäsongen. Han gör sina första minuter för säsongen i och med sitt inhopp i slutet av matchen, ett fullvärdigt inhopp som hela Karlslund har sett fram emot.

Karlslund börjar matchen bra, men redan i den 17:e minuten tilldelas Carlstad en straff och Karlslunds Daniel Hultqvist blir i samma veva utvisad efter att domaren hävdar att Hultqvist drog motståndaren i tröjan i ett fritt läge. Tungt beslut för hemmalägret, ännu tyngre när Carlstad förvaltar straffen rätt och sätter 0-1.

Karlslund tvingas i och med utvisningen till ett tidigt byte då 19-årige Dennis Koss byts in till förmån för 23-årige Sermed Habib.

Trots en man mindre kan Karlslund kvittera till 1-1 i den 31:a minuten genom en mästerlig omställning som börjar och avslutas med 23-årige Christer Lipovac. Lipovac drar iväg i högsta fart med bollen (se bild), spelar ut till 22-årige Simon Gefvert som fortsätter expresståget framåt och spelar in bollen från sin högerkanten till Lipovac igen som sätter bollen i mål! En omställning som heter duga och Lipovacs nionde mål för säsongen, vilket också fastställer honom som årets skyttekung för andra säsongen i rad och tredje totalt då han även blev klubbens skyttekung redan som 17-åring. Totalt har Lipovac nu gjort 57 mål på 127 seriematcher för sin moderklubbs representationslag.

Precis innan halvtid kan Carlstad återigen ta ledningen efter en hörnvariant. 1-2 står sig till vilan. Carlstad tar sedan och avgör matchen med två mål inom de första 20 minuterna av den andra halvleken, då KIF inte orkar stå emot med en man mindre. 18-årige Nadir Ayéva byts in tillsammans med comeback-mannen Ekstrand Hamrén. Matchen slutar 1-4 och Karlslund slutar på en tiondeplats, Carlstad på en fjärde.

Trots en mindre bra höst har Karlslund ändå stått för sin bästa säsong, tabellmässigt, på över 30 år. Laget slutar tia med vetskapen att det finns mycket mer potential att få fram under en hel säsong. Det är många spelare som har tagit stora steg framåt i år, både spelare som har varit i klubben under en längre tid, som nyförvärv inför säsongen som vuxit för varje månad.

Division 1 är talangernas liga och Karlslunds IF HFK är ett talangfullt lag som visar att man hör hemma under denna slogan. Om ett par veckor är det dags för matchen Morgondagens Stjärnor, där Karlslund representeras av våra 20-åringar Adam Björk och Justin Salmon samt tränare Jonathan Ederström, 28 år, som är en av två tränare till Norra-laget. Björk och Salmon är två av topp tre av utespelarna i truppen som har fått mest speltid under året, endast slagna av förstekeepern Jakob Kindberg samt Furkan Motori, vilket visar på deras betydelse för laget.

Det är givetvis inte enbart Björk och Salmon som är talang- och betydelsfulla för laget. För det första har Karlslund allt som oftast ställt upp med unga talanger i matchtruppen, idag inget undantag. Genomsnittsåldern på dagens startelva är 22,8 år och bänken på 19,5 år. Sammantaget blir dagens genomsnittsålder 21,5 år. I Sebastian Loyola Nydén, Ibrahib Habib och Christer Lipovac har vi sammantaget hela 332 seriematcher för klubbens A-lag, redan som 23-åringar. Detta är för att nämna några. Vi är givetvis väldigt stolta över varenda en av våra spelare i truppen, både de som har varit i klubben under många år som våra nyförvärv inför säsongen där Karlslund har gett dem ett gott skyltfönster för sina ännu unga fotbollskarriärer.

Nu ser vi fram emot nästa veckas internaFotbollsgala där bl a Årets spelare ska koras.

Vi vill nu passa på att tacka alla för den här säsongen, alla spelare, ledare, funktionärer, medlemmar, sponsorer, samarbetspartners, nära och kära! Vi ser redan fram emot nästa säsong!