7 oktober 2016
20:00

Andraplatsen tagen, 3 säkra poäng!

Det var på Stadshagens IP vi hade chansen att ta hem andraplatsen.
Vi visste redan innan matchen att Hephata skulle vinna på Nacka IP mot Fotfolket, Hephata som endast tappat poäng i 2 matcher denna säsong, helt otroligt...

De gjorde sitt jobb och det gav oss möjligheten att vid vinst kliva upp på andraplatsen, som vi mer än förtjänade.

Dock kändes det efter 10-15 minuter in i matchen som att det skulle bli jobbigare än vad vi trodde.
Det var ett stillastående Jarlaberg...
Trots att Krille, Hultman & Hernandez Valencia kontrollerade det centrala mittfältet så var det även där det tog stopp.
Alldeles för lite löpvilja i benen framåt... Bollarna kom, men inte löpningen.
Efter ca 15-20 så kom faktiskt redan först bytet och efter det bytet så kändes matchbilden förändrad.
Falchi tog löpningar som aldrig förr, Chris kom på sin högerkant o hade som vanligt lekstuga tillsammans med Wigren där ute.
Wilson som kommit in till vänster lattjade boll och knorrade in 1-0 på en hörna.
Då kändes det som att 3 pinnar & en andraplats skulle svarvas hem.

Vi började skapa lite tryck och när Hultman slog en fenomenal yttersidapass till Chris så gick det snabbt och plötsligt stod det 2-0.
Gyllenberg.

Andra halvlek var mest ett tråkigt ställningskrig där båda lagen ändå bjöd på lite kombinationer & skapade halvfarliga lägen.
Adde hade dock inte att göra mycket längst bak och skulle för första gången i hans målvaktskarriär hålla 0an i JB-tröjan.
3-0 gjorde Gyllenberg efter ett fint förarbete av "BARZA" & 4-0 skruvdunkade Hernandez Valencia in enkelt i bortre burgaveln.
Det var 3 totalsäkra pinnar & andraplatsen var i hamn.
Detta betyder att vi troligtvis blir 3e bästa 2a i 6an & kan med massor av flyt ta oss upp till 5an, men troligtvis inte.

Säsongsammanfattning kommer senare efter Stockholm Cup-matchen mot Järla.

Otroligt mål/poängsnitt per minut på Gyllenberg denna match, dock så får Wilson vår stjärna efter energigivande inhopp & 1 balj & 1 ass. Gyllenberg får en lite mindre stjärna den minsta stjärnan går till backlinjen som skötte sig utomordentligt och Chris var lika giftig som vanligt framåt.