Fin vändning trots icke-bländande fotboll

Under söndagen tog vi emot Skarpnäck i vad som troligtvis var vår sista match innan seriepremiären 15 april mot Azzurri.
En match som vi på förhand trodde skulle bli en bra match då Skarpnäck under föregående år spelat i samma serie som Högalid och även dem varit inblandade i toppstriden.

Matchen började lite trevande men det var vi i gult som startade lite starkare.
Mycket bollinnehav, dock på egen planhalva. Skapade vi något läge var det genom Gugge på vänsterkanten som oroade allt för ofta under första halvlek.

1-0 skulle också komma och det var genom en frispark som Gugge slår, efter onödigt pet av Adde; via keepern i stolpen. Kina skallade in returen i öppen kasse och firade som aldrig förr: #DAB.
Påpassligt av vår älskade asiat som som ytterback inte alltför ofta håller sig framme och pillar i målprotokollet.

Efter 1-0målet kändes det på något sätt som att vi slappnade av. Stämningen var över hela banan i stiltje och stundtals var det bara vinden och bilarnas motorer från väg 222 som hördes susa förbi.
Man skulle kunna jämföra det med matchen på Friends igår (Sve-Tje) = Ej underhållande förutom några fina ljusglimtar från extremt skickliga spelare, läs Zlatan, läs Gugge. Få inte hybris nu bara Gugge..

Skarpnäck satte en oerhörd press och vi fick större och större problem att kunna vårda boll.
För det mesta oansvarigt och sämre kvalité från vårt håll, men även bra jobbat från ett kompakt och väl arbetande Skarpnäck. 1-1 och 1-2 kommer i mitten av första halvlek ganska tätt inpå varandra efter farliga bolltapp på egen planhalva.
Detta är något i måste jobba på. Ska vi tappa boll så ska vi göra det på "rätt ställe".
Dock ska alla i laget ha en eloge för att vi vågar spela modigt och gör som vi gör, det handlar bara LITE lite mer om att vi måste ta striden och ansvaret till 100%.
Som tur är knoppar Sebastian Hernandez, (poängkung kommande säsong kanske?) in 2-2 tack vare ett låg vobblande skott från vänster ytterposition.
Den får faktiskt Skarpnäck-keepern ta på sig.
Hernandez firade lika tråkigt som vanligt. Troligtvis eftersom han redan var flyförbannad på sig själv efter att ha misslyckats förvalta en straff 5 minuter tidigare sedan Wigren, genom ett piggt inhopp pillat till sig en odiskutabel straff.
Om målvakten räddade eller om Hernandez missade, det låter vi vara oskrivet.

2-2 i halvlek och i halvlek pratade cap Adde och coach Hulte mest för att få upp stämning i laget. Det kändes deppigt. Det kändes som en lång lång påsk-"baksmälla" där alla ägg vi ätit inte gett oss de nyttiga ämnen som vår kropp behöver.
Halvtidsvilan avslutades dock mest i skratt och glad stämning då vi trots en halvlek under all kritik hade lyckats få med oss 2-2 in i halvlek.
Något Skarpnäck nog inte alls var lika nöjda med. 1-3 hade nog varit mer rättvist.
Bose, Calinescu och Oscar G i målet hade fått jobba en del, o som dom gjorde det, lika bra som vanligt.
Även de defensiva mittfältet med Bappe och Edde ska också ha en liten eloge för fint positionsspel i defensiven under första halvlek.

- Oscar
- Kina - Bose - Cali - Adde - Simon - Hernandez - Edde - Bappe - Gugge - Hampe

Byten i första halvlek/till andra halvlek: Gugge ut - Wigren in. Simon ut - Hampe in, Hampe ut - Leo in. Edde ut - Oscar P in.

Andra halvlek startade likadant som den första sluta.
Det var inte mycket underhållning och Skarpnäck fortsätte mala både centralt och via de längre bollarna upp mot sin ene bollskicklige forward (nr 8) och sin andra kvicka med hästsvans.

Ännu 2 bolltapp senare, 2 st extremt otursamma(?) och onödiga, så stod det 2-4.
Då agerade coach Hulte.
Bappe klev av och centralt fanns då Adde, Edde och Hernandez. Falchi hade tagit plats längst fram.
Leo ute till höger och Wigren o Gugge bytte av varandra ute med trollspöt till vänster.

I 76' vinner vi boll centralt, en snabb boll upp mot Hernandez som tar med sig boll fint in i den farliga ytan mellan mittfält och ytterback. Hittar en fin boll ut till Leo som spelar på ett in framför kassen där Adde är och Vardy-klackar in 3-4.
Här gick startskottet för den vändning som skulle ske och istället för att vi gick med huvudet och hakan nere vid pungen så lyfte vi nu oss.
Vi var inte bara 1a på boll, vi var även 2a och 3a.
Vi tryckte på och bara minuter senare fick vi hörna ute till höger som Adde tog hand om.
Lång på bortre, som vi talat om innan matchen, där Bose som kom farandes som Jaap Staam och skallade in trasan i smeten.
Wigren bröstade upp och dunka upp 4-4 i nättaket.
Party tänkte vi, bu tänkte Skarpnäck och nu var det omvända lägen både psykiskt och fysiskt.
Sista 7-8 minuterna är lite hawaii där det till slut är Adde som snappar upp en fin boll fr centrala Cali till - ut till vänster.
2-3steg in i banan och avslut i steget upp i första ruffset. 5-4 och från ett uträknat JB till ett vinnande JB på bara 10-12 minuter.

Sista 4-5 spelar vi ganska grisigt och det är frispark på frispark som lyfts in i Oscar straffområde. Det känns dock aldrig riktigt farligt.
Närmare är istället 6-4 då Wigren efter en monsterkontring prickar stolpen efter en ursinnigt vacker liten vänsterchips.
Det var värt ett bättre öde.

Sett till matchen skulle väl ett lika-resultat eller en knapp Skarpnäck-vinst vara med rimlig.
Men med lite individuell kvalité samt mycket bra sista 15 där vi förvaltar våra chanser så vinner vi alltså med 5-4.

Matchens 3 stjärnor går till:
Edvin - Suveränt jobb på mitten matchen igenom, hans sista 15 överglänser det mesta och förändrar matchbilden totalt.
Oscar P - Gjuten insats som högerback sista 45 och en stor tillgång för detta lagbygge.
Adde - Ligger bakom 4 av 5 mål och avgör också machen med 5 minuter kvar.

Bortastjärnan går naturligtvis till nr 8 i Skarpnäck (namn: Wille?)
Fin bollbehandling och fin spelförståelse och hotade oss enort, speciellt under första halvlek.

Vi tackar Skarpnäck och domaren för en bra genomförd träningsmatch och ser nu framemot när vi ska ta emot AC Azzurri från Kungholmen.