18:45

Kungsängens IF

Referat: Bele Barkarby IF IBF - Kungsängens IF

Sista omgången i herrarnas veteranserie division 2.
Vi är klara seriesegrare sedan 4 matcher tillbaka och 23 mål registreras i protokollet.
Hur kan man skriva något analytiskt, spännande och samtidigt underhållande om detta?

Först ett stort tack till Tina, världens bästa kassör, som hjälpte igång seket och betalade domarna.
Därefter ett påpekande att Flickor 99, som för första gången i föreningens historia tragit sig till innebandyfesten i DJ18 SM, tog silver på söndagen!
Jag vet att det är en finalförlust och mycket gråt och rannsakande, men lille Bele, näst bäst i Sverige! Bra jobbat tjejer!

Förra gången Kifen var på besök var 22/11, jag stängde igen och vi kunde till slut vinna med 9-4.
Då var vi 10 utespelare.

Den här matchens dignitet gav mig 7 utespelare att laborera med.
Kifens två första skott på mål blir mål, det var en sådan kväll, och vi går till periodvila med 2-3 i baken till skillnad mot ledning med 1-0 förra gången.

I början av andra ökar Kif på till 2-4. Minuten senare börjar dock återhämtningen när Henke sätter 3-4.
Är det inte lite konstigt att det stod 3-4 även i förra matchen när vi vände och vann?
Momentum Bele och 20 sekunder senare drar Kif på sig en straff.
Den kan vi inte förvalta men hör och häpna: Vi (Lycke) gör mål i Power play!

Nästa mål kommer från Beleklubba och är en milestone på flera sätt.
Dels tar vi ledningen, en ledning vi aldrig släpper och dels är det mål 200 för säsongen!
Målet assisteras av Lycke fram till Henke.