16 juni 2024
17:00

Nässjö FF 2

Stabil seger i finalreprisen

I april möttes de båda lagen i finalen av Torebrings cup (Furulidscupen) i Aneby. Där gick IK Vista/Ölmstad IS segrande ur striden med 4-3, där man gick upp till en tidig ledning med 4-0 men Nässjö hämtade in och var på vippen att få in en kvittering med matchens sista avslut. Nässjö har startat säsongen halvknackigt men är ett bättre lag än tabellplaceringen visar så det fanns inte risk för någon underskattning.

1:a perioden
Inledningsvis ganska jämnt med mycket spel centralt på planen. Sakta men säkert tar hemmalaget över initiativet och i den åttonde minuten bjuds Wide på ett drömläge när Nässjös målvakt missar ett uppspel och ger Wide öppet mål. Överrumplad av situationen placerar Wide dessvärre bollen utanför målburen. De rödklädda trummar på och kommer till några skott som Nässjös målvakt avvärjer förtjänstfullt. Ett av de skotten resulterar i en hörna som Jonathan slår och en olycklig hemmaförsvarare nickar in bollen i eget mål, 1-0 efter 14 minuter. Hemmalaget kontrollerar händelserna och spelar väldigt stabilt. Bortalagets farligaste chans är en frispark som Alexander sträcker ut sin fulla längd och räddar. Perioden slutar med ledning för Vista/ÖIS med 1-0.

2:a perioden
Intensiteten i andra perioden ökar och det blir lite mer hetsigt och hårda närkamper. Spelmässigt är det sig annars ganska likt med ett hemmalag som skapar de flesta lägena och spelar stabilt i försvarsspelet. 10 minuter in i perioden är det dags för 2-0 när Zander tar sig in i högra delen av straffområdet och hittar Jonathan som kan raka in bollen i mål. Med fyra minuter kvar av perioden får Nässjös innermittfältare på en drömträff från långt håll och bollen seglar otagbart in i mål till 2-1 som också står sig till pausvilan.

3:e perioden
Vista/ÖIS trycker på direkt för att utöka ledningen, bland annat har Wide ett friläge som målvakten parerar. Sju minuter in i perioden har hemmalaget hörna. Folke slår en perfekt hörna som Pelle skallar in och hemmalaget leder nu med 3-1. Sex minuter senare tröttnar Jonathan på motståndare som munhuggs och spelar fult, samt förmodligen att han fått en rad konstiga domslut emot sig, så han knuffar undan en Nässjöspelare och får syna ostskivan, vilket innebär 10 minuters utvisning. Jonathan var dock rätt nöjd när han insåg att han var den första i laget som har hela samlingen av kort: rött, gult och grönt. När det återstår 15 minuter av matchen slår Folke ytterligare en fin hörna som målvakten är på men inte bättre än att Wide kan stöta in 4-1. Nässjö kommer inte till några riktigt skarpa lägen, det är återigen en frispark som är det farligaste. En frispark som Alexander den här gången får fingrarna på högt uppe vid krysset. Hemmalaget spelar kontrollerat och det är väldigt snöpligt när man släpper in ett mål i slutminuterna. En dåligt slagen hörna får passera alla och studsa in i mål till 4-2 som också blir slutresultatet.

Sammanfattning
Känslan är att grabbarna vinner fullt rättvist utan att riktigt förta sig. De spelar som ett lag och täcker upp för varandra vilket gör det väldigt svårt för Nässjö att etablera något spel på offensiv planhalva. Trots att backlinjen till hälften var helt ny mot var den brukar så spelade de lika stabilt som vanligt. Kul att vi gör hela tre hörnmål, något vi har varit ganska svaga på tidigare. Det skapas flera skarpa lägen att göra ytterligare mål, men Nässjö kom till spel med två riktigt duktiga målvakter som höll nere siffrorna. Folke sliter som ett djur på innermittfältet och kryddar dessutom sitt fina spel med två framspelningar via sina fina hörnor, vilket förtjänar ett omnämnande. Julius gör sin första match som ytterback och han gör det så pass bra att han också får ett lite extra beröm.