10:00

IK Vista

Bästa insatsen avslutar säsongen

Insåg att det inte fanns något referat till årets sista match, så här kommer det! Knut Per hade också med sig kameran och tog lite bilder som du kan se om du klickar här.

Det fanns all anledning att tagga igång för årets sista match mot Gränna AIS. Vi hade snöpligt förlorat vårmatchen med 5-6 vilket erfordrade revansch, men vi hade också möjligheten att spräcka drömgränsen på 100 gjorda mål, något som diskuterades flitigt i bilarna som reste mot polkagrisarnas förlovade stad. Väl framme möttes vi av soligt väder och en väklippt, men daggtyngd, gräsmata.

1:a halvlek
Vista vinner slantsiglingen och får ta avsparken, det som följer är magi. Noel rullar bak bollen till Jonte som spelar vidare snettbakåt till Pelle, som i sin tur spelar tillbaka till Jonte som sätter Wide i ett 1-mot-1-läge där han rundar sin back och petar in bollen till 0-1 för gästerna. Bortalaget kontrollerar matchen fullständigt och rullar bollen inom laget på ett sätt som åskådarna inte har sett tidigare. 0-2 låter dröja till matchminut tio då Pelle slår en frispark långt utifrån som är på väg förbi målet men Wide NS lyckas spekatakulärt hålla bollen i spel med en karatespark som förde tankarna till en viss 40-åring. Ja, jag menar Zlatan. Helt osjälviskt spelar han tillbaka bollen till en framstormande Noel som dunkar bollen i nät. GAIS sticker i minuten efter upp och vaskar fram ett friläge. Avslutet räddar Alexander med en finfin enhandsräddning. Fylld av självförtroende efter räddningen lyckas Alexander, från sin målvaktsposition, servera Noel till ett friläge som retfullt enkelt chippar in bollen till 0-3 i tolfte minuten. Fyra minuter senare rullar Viggo, Wide och Jonte upp hemmaförsvaret, varpå Jonte avslutar i stolpen. Bollen letar sig ut till Pelle som testar lyckan från ganska långt håll och bollen sitter stenhårt i nätet. 0-5 kommer minuten senare då Jonte och Yngvald väggspelar sig igenom och Jonathan får äran att peta in bollen från nära håll. Tyvärr för hemmalagets del var det inte slut där. I halvlekens näst sista minut spelar Tim fram Noel som i sin tur spelar en passning tillbaka till Elias. Han tar emot bollen strax utanför straffområdet och curlar in bollen i det närmsta krysset fram till halvtidsresultatet 0-6.

2:a halvlek
Hoppet tänds för hemmalaget när man i halvlekens andra minut reducerar genom ett fint anfall som avslutas med ett inspel till fristående anfallare som enkelt kan rulla in bollen. Suset gick genom publiken, skulle Vista återigen tappa en klar ledning mot GAIS? Nej, verkligen inte. 1-7 kom i sjätte minuten när Jonathan måttade in bollen lågt. Två minuter senare spelar Vide G och Viggo sig förbi ett par hemmaförsvarare och Viggo serverar Wide NS som får öppet mål och enkelt kan placera in bollen till 1-8. I tolfte minuten kommer 1-9 efter en hörna slagen av Viggo som en hemmaförvsarare oturligt slår in i eget mål. I trettonde minuten får Vista frispark till vänster om straffområdet. Wide NS tar sats, men hoppar över bollen och Noel kan istället prickskjuta in 1-10. En minut senare är det dags igen när Jonathan friställer Wide som gör en tunnel på den övergivna hemmamålvakten. 1-11 är resultatet inför sista halvleken.

3:e halvlek
1-12 kommer redan i den andra minuten när Pelle hittar Noel med en längre boll, Noel tar emot och friställer Wide som rullar in bollen till höger om målvakten. En minut senare får en Gränna-spelare på ett kanonskott som letar sig in via ribban, otagbart för Alexander och resultatet är nu 2-12. I tolfte minuten är Tim som en terrier och stressar motståndarbacken att slå en svag hemåtpassning som Wide fångar upp och kan smälla in 2-13 på. I nittonde minuten lyckas Noel peta in bollen till 2-14 efter en rörig situation framför mål efter en hörna. Med matchens, och säsongens, sista spark dunkar Jonatharn in bollen via kryssribban och slutresultatet 2-15 är ett faktum.

Sammanfattning:
Årets sista match belv också årets bästa match. Passningsspelet var fantastiskt och i många anfall värderade spelarna om det var bäst att passa, dribbla eller ta avslut själv. Tidigare under säsongen har det kanske varit mer vanligt att rikta blicken mot bollen och försöka ta den så långt som möjligt på egen hand. Nu fick bollen göra jobbet och det fick GAIS:arna att bli rejält trötta. Men det var inte bara offensivt det var bra. När vi tappade boll var vi snabbt tillbaka och försökte ta tillbaka den. Hemmaspelarna fick inte en lugn stund och spelare som utmärkt sig i årets första möte såg märkbart tagna ut av den hårda pressen. En härlig insats med mycket glädje som fick summera en fin säsong! Nådde vi över 100-målsstrecket då? Japp. totalt blev det 113 mål.